Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 11

Asfaltuotas žiedas prie Vilniaus virto „žvyrkeliu“: įtarė šonaslydį, nors priežastis greičiausia paprastesnė

Vilniaus rajone, Didžiojoje Riešėje, ties Mokyklos, Riešės ir Parko gatvių sankirta, įrengtas transporto žiedas po nakties virto „žvyrkeliu“. Tokia pastaba socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino Donatas, pridėdamas kelias nuotraukas ir įtarimą, kad tai šonaslydžio entuziastų kaltė. Tačiau tokia nuomonė sukritikuota, o kelio savininkė Kelių direkcija linkusi įtarti, kad kažkas čia tiesiog pribarstė bitumo, neatsargiai jį veždamas.
Žiedas Didžiojoje Riešėje
Žiedas Didžiojoje Riešėje / Donato P. nuotr.

Šio žiedo Didžiojoje Riešėje vaizdai pirmadienio rytą išties nedžiugino čia važiavusių vairuotojų.

Danga buvo sudarkyta, matėsi kažkokios medžiagos gumulai.

Kaip tik dėl to nuotraukomis pasidalinęs gyventojas spėliojo, tai gali būti dėl šonaslydininkų – „drifto“ entuziastų, nes esą „padarė kažkas žvyrkelį iš naujo asfalto“.

Donato P. nuotr./Žiedas Didžiojoje Riešėje
Donato P. nuotr./Žiedas Didžiojoje Riešėje

Tačiau kiti šios gyvenvietės grupėje feisbuke diskutavę žmonės sukritikavo tokią išvadą dėl kaltininkų – neva tam, kad „tiek išgumuotum asfaltą“, nežinia kiek reikia padangų sudeginti. Kitas svarstė, esą „ant žemės 3 komplektus padangų paliko“.

Dar vienas komentatorius, gindamas šonaslydininkų bendruomenę, tikino, kad nei vienas iš tų, kurie dalyvauja „drifto“ varžybose, to nedarytų, nes taip rizikuojama licencija, kuri galėtų būti automatiškai atimta, nustačius tokią veiklą. Jis taip pat pastebėjo, kad šitaip sudarkyti asfaltą reikėtų tikrai ne vieno padangų komplekto. O ir kitokių šiukšlių aplinkui nebuvo matyti.

Šis žiedas ir nuo jo link Molėtų plento einanti gatvės atkarpa priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD). Pastaroji, kuomet 15min kreipėsi dėl komentaro, dar neturėjo žinių apie sugadintą dangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas