Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje vykusiame saugaus eismo konkurse jaunieji lietuviai užėmė 17-ą vietą

Praėjusią savaitę Austrijoje vyko 30-asis Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Europos eismo saugumo konkursas, kuriame dalyvavo ir jaunieji Lietuvos atstovai. Šių konkursų tikslas - stiprinti švietimą apie eismo saugumą kiekvienoje šalyje ir taip prisidėti mažinant eismo įvykių skaičių, kuriuose dalyvauja vaikai.
ETEC 2016 konkursas Austrijoje
ETEC 2016 konkursas Austrijoje

Į konkursą atvyko 92 vaikai ir 21 Europos valstybės, kurie sudarė 23 komandas. Rugsėjo 3-6 dienomis vykusiame konkurse dalyvavo ir Lietuvos automobilininkų sąjungos ruošiama keturių vaikų rinktinė (Laura Rimokaitytė, Deimantė Pilkauskaitė, Kornelijus Saldys ir Justas Siniakovas). LAS nuo 1998-ųjų kasmet paruošia ir deleguoja po kelis narius į šį konkursą.

Kadangi tai FIA konkursas, jo atidaryme dalyvavo ir asociacijos prezidentas Jeanas Todtas.

Konkurse, po aštuonių rungčių, pirmąją vietą iškovojo Rusijos automobilininkų klubo komanda (RAS), o ant antros podiumo vietos laiptelio lipo Rusijos automobilių sporto federacijos (RAF) komanda. Treti liko vaikai iš Latvijos. Ketvirti liko 2014-aisiais nugalėję serbai.

Lietuvos jaunieji sportininkai šiemet liko 17-oje vietoje. Jie gerai susitvarkė su praktinėmis dviračių valdymo, pirmosios pagalbos teikimo užduotimis, tačiau teorinių žinių trūkumas pakišo koją kaunantis dėl aukštesnių pozicijų.

LAS prezidentas Rimvydas Anusauskas pripažino, kad siekiant aukštų rezultatų tokiuose konkursuose pirmiausia reikia masiškumo mokyklose rengiant jaunus eismo dalyvius ir gausesnio jų dalyvavimo įvairiuose konkursuose saugaus eismo tematika, pavyzdžiui, Lietuvos automobilių kelių direkcijos rengiamame „Saugus ratas“ konkurse. Pasak R. Anusausko, ypač sumažėjo vaikų paruošimas saugiam eismui didžiuosiuose miestuose.

LAS prezidentas sakė, kad jau kitą savaitę su kolegomis iš LAKD pradės ieškoti sprendimų ir būdų motyvuoti jaunuolius intensyviau dalyvauti tokiuose konkursuose bei rengtis „Saugus ratas“ finalui. Juk geriausius LAS atrinks atstovauti Lietuvą 2016-ųjų konkurse, kuriame varžysis daugelis Europos valstybių.

„Manau, kad jau greit turėsime teisę surengti Europos eismo saugumo konkursą ir Lietuvoje. Saugumas mūsų šalies keliuose yra vienas iš pagrindinių rūpesčių LAS veikloje“, – teigė R. Anusauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai