Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bermudų trikampis Grigiškėse: gyventojai pyksta, tačiau jų laukia šviesi ateitis

Redakciją nuolat pasiekia prašymai išspręsti spūsčių problemą ties Grigiškėmis. Iš pradžių didžiulės spūstys formuodavosi magistralėje A1, leidžiantis nuo kalno atvažiuojant nuo Kauno pusės. Nes dviejų juostų magistralė šioje vietoje susiaurėdavo iki vienos. Tačiau ši problema buvo aktualesnė tranzitiniam transportui, o ne miestelio gyventojams.
Spūstis kelio ruože Vievis–Grigiškės
Spūstis kelio ruože Vievis–Grigiškės / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Google Maps iliustr./Dabartinė situacija Grigiškėse
Google Maps iliustr./Dabartinė situacija Grigiškėse

Dabar Grigiškių ir jų apylinkių gyventojai turi kitą galvos skausmą – kemšasi miestelio gatvės, vedančios nuo užtvankos į Vilnių. Nes, skirtingai nei iki rekonstrukcijos, gyventojai jau negali iš Lentvario g. įvažiuoti tiesiai į magistralę A1 (Vilniaus g.). Todėl važinėja „trikampiais“.

Kaip atrodo apvažiavimas

Vairuotojai, pasukę dešiniau, juda nauja atkarpa lygiagrečiai magistralei ir, kai jau tikisi įsukti į kelią A1, staiga vėl yra nukreipiami atgal į miestelį Mokyklos ir Kovo 11-osios gatvėmis. Tačiau jos nėra pritaikytos tokiam srautui. Todėl, gyventojų manymu, ne tik spūstys yra blogis – kyla pavojus ir prie mokyklos, nes vaikai nepratę prie tokių intensyvių eismo sąlygų.

VIDEO: Išvažiavimas į magistralę A1 iš Grigiškių, Lentvario gatvės

Štai ką rašo Grigiškių gyventojas Mindaugas:

„Tragiška situacija susidarė Grigiškėse po kelio iš Lentvario rekonstrukcijos. Visas eismas iš Lentvario nukreiptas per Grigiškes. Grūstys rytais susidaro kosminės, gatvės siauros, netinkamos tokiam srautui.

Gal galite pasidomėti, ar tai laikinas eismo nukreipimas, ar čia toks superprojektas -pastatyti triukšmo užtvarus ant greitkelio, o visą srautą paleisti per visą mikrorajoną, nekalbant apie saugumą, oro užterštumą...“

Rekonstrukcija dar nebaigta

LAKD atstovė ryšiams su visuomene Reda Kašelionytė paaiškino, kad gyventojai jaudinasi be reikalo:

„Toks eismo organizavimas yra laikinas (kol projektas dar nebaigtas), t. y. laikina apylanka, kol nėra iki galo baigti jungiamojo kelio įrengimo darbai. Užbaigus juos, vairuotojams atvažiavus Lentvario g.atvažiavus Lentvario g. bus leidžiama pasukti į kairę ir, pavažiavus tiesiai, išsukti į A1 arba važiuoti tiesiai, po viaduku virš Vokės, išvažiuoti link Kauno.

Pridedame Grigiškių transporto mazgo rekonstravimo darbų etapų planą“.

LAKD iliustr./Grigiškių Lentvario g. rekonstrukcijos planas
LAKD iliustr./Grigiškių Lentvario g. rekonstrukcijos planas

P.S. 2017 m. lapkričio 23 d. rangovui AB „Panevėžio keliai“ atlikus pagrindinius Grigiškių transporto mazgo rekonstrukcijos darbus, atidarytas eismas naujai nutiestu jungiamuoju keliu, naujuoju tiltu per Vokės tvenkinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento