Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Continental“ padanga sulaukė vieningo Europos padangų specialistų įvertinimo

Pasaulyje populiariausias automobilininkams skirtas žurnalas „Auto Bild“ (Vokietija) atliko net 53 vasarinių padangų komplektų bandymus. Testams buvo atrinktos itin populiaraus 185/60 R 15 dydžio kompaktiniams automobiliams skirtos vasarinės „Premium“ ir ekonominės klasės padangos.
„ContiPremiumContact 5“ bandymai
„ContiPremiumContact 5“ bandymai / „Continental“ nuotr.

Padangos buvo vertinamos net devyniose skirtingose disciplinose – stabdymo ant šlapios ir sausos kelio dangos, akvaplanavimo, valdymo, pasipriešinimo riedėjimui, atsparumo dilimui ir kitose.

Visose disciplinose „ContiPremiumContact 5“ padangų rezultatai buvo itin geri, todėl surinko maksimalų balų skaičių. „Continental“ vasarinės padangos buvo pripažintos geriausiomis ir pelnė pavyzdinių padangų įvertinimą.

Be to, šios „Premium“ segmento padangos buvo įvertintos specialistų ir pelnė „Ekonomiškų“ padangų nominaciją, nes pasižymėjo ne tik itin mažu pasipriešinimu riedėjimui, padedančiu taupyti degalus, bet ir ypatingu atsparumu dilimui – iš visų bandytų padangų jos dilo mažiausiai.

„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai
„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“

Bandymus atlikę specialistai pažymėjo, kad teste aukščiausią vietą pelniusios „ContiPremiumContact 5“ padangos pasižymi itin tiksliu valdymu, dideliu pasipriešinimu akvaplanavimui, trumpu stabdymo keliu ant sausos ir šlapios kelio dangos, taip pat išskirtiniu atsparumu dilimui. 

Na, o kaip visada prasčiausius rezultatus pademonstravo pigios padangos iš Kinijos – stabdant ant šlapios kelio dangos stabdymo kelias buvo net 38 metrais ilgesnis nei trumpiausią stabdymo kelią turinčių padangų.

„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai
„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai

Šalys skirtingos, bet vertinimas tas pats 

Populiaraus suomių žurnalo „Tekniikan Maailma“ užsakymu nepriklausomame „Test World“ padangų bandymų centre specialistai atliko keturiolikos 205/55 R 16 dydžio vasarinių padangų komplektų bandymus. Ir čia triumfavo vasarinės „ContiPremiumContact 5“ padangos.

Suomių specialistai teigė, kad „padangos pasižymi itin geru sukibimu ant šlapios ir sausos kelio dangos, taip pat puikiu valdymu esant bet kokioms eismo sąlygoms“. Bandymams buvo atrinktos Europos, JAV ir Azijos gamintojų „Premium“ segmento ir ekonominės klasės padangos. Šių padangų bandymuose taip pat prasčiausius rezultatus parodė pigios padangos iš Kinijos, likusios paskutinėse vietose.

Automobilininkams skirto rusiško žurnalo „Za Rulem“ specialistai išbandė 11 naujų vasarinių 185/60 R 14 dydžio Europos ir Azijos gamintojų padangų komplektų. Ir šiuo atveju geriausiai įvertintos buvo „ContiPremiumContact 5“ padangos. Bandymus atlikusių žurnalistų išvadoje sakoma, kad testą laimėjusios padangos „pasižymėjo itin geru sukibimu esant skirtingai kelio dangai, užtikrino maksimaliai tikslų automobilio valdymą ir itin didelį komfortą“.

„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai
„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai

Automobilininkų klubai patvirtino rezultatus

Dar vienus vasarinių padangų bandymus atliko didžiausi Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos automobilių klubai ADAC (Vokietija), ÖAMTC (Austrija) ir TCS (Šveicarija). Ir šiuose bandymuose, kurių metu buvo testuota 35 Europos, JAV ir Azijos gamintojų 185/60 R 14 ir 205/55 R 16 dydžio padangų komplektai, „ContiPremiumContact 5“ padangos pelnė aukščiausius įvertinimus.

Bandytos 185/60 R 14 dydžio „Continental“ padangos pelnė aukščiausius balus įvertinus valdymą ant sausos ir šlapios kelio dangos ir pademonstravo puikias savybes važiuojant per lietų, todėl bandymuose užėmė aukščiausią vietą. Padangų specialistai jas apibūdino kaip „ypatingai gerai subalansuotas vasarines padangas“. 

Kompaktiniams ir vidutinės klasės automobiliams skirtos 205/55 R 16 padangos taip pat pelnė aukščiausią įvertinimą. Specialistai aukščiausius balus skyrė už geras savybes ant šlapios kelio dangos, taip pat puikius rezultatus ant sauso asfalto. Šios padangos buvo apibūdintos kaip „geriausiai subalansuotos vasarinės padangos“.

„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai
„Continental“ nuotr./„ContiPremiumContact 5“ bandymai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai