Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 17

Dėl naujo šviesoforo – spūstys Vilniaus pašonėje: stovėti tenka ir 7 val. ryte

Vilniaus rajone, Riešėje, gyvenantys žmonės socialiniuose tinkluose net ūžia iš nepasitenkinimo. Jų kelionės į sostinę gerokai pailgėjo dėl įrengtos papildomos šviesoforo sekcijos, kuri reguliuoja sukančiųjų iš Molėtų gatvės į Molėtų plentą srautus. Iki šiol šviesoforo čia nebuvo, tačiau kitoje plento pusėje pastačius prekybos centrą, rekonstruojama ir sankryža. Tačiau, kaip sako gyventojai, nuo to jiems tik blogiau. Kelių direkcija suskubo žadėti situaciją pataisyti.
Remontuojama sankryža Molėtų plente prie Riešės
Remontuojama sankryža Molėtų plente prie Riešės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujas šviesoforas – ilgos eilės

Riešės gyventojų puslapyje feisbuke jau kelios dienos verda diskusijos apie pokyčius vienoje didžiausių sankryžų šioje didelėje Vilniaus rajono gyvenvietėje.

„Kaimynai, nuo šios savaitės, kas važiuojate rytais į Molėtų plentą per Molėtų g., kaip suprantu, pastebėjote, kad rytais atsirado iki šiol beveik neregėtos eilės pasukti į Molėtų plentą dėl naujo šviesoforo, kurio pastatymui aš visiškai nematau jokios logikos, kadangi yra greitėjimo juosta. Perėja irgi neturėtų būti toje vietoje, kur yra greitėjimo juosta.

Panaši situacija ir grįžtant vakare nuo miesto pusės, kai norima sukti link Riešės“, – rašė viena gyventoja, ragindama susivienyti ir kelti klausimą dėl šio pokyčio.

Po jos įrašu pasipylė daugybė komentarų, dauguma pasisakiusių irgi piktinosi nauja šviesoforo sekcija, kadangi eismas nuo Riešės dėl to esą stringa ne tik rytinio piko metu, bet ir labai ankstyvą rytą.

Kritika žerta Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėms, Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD), naujojo prekybos centro statytojams.

Gyventojai suskubo skundus teikti ir klausimus kelti ir pačioms institucijoms, ragindami tą patį daryti ir kaimynus.

Skundai pasipylė ir institucijoms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi