Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai gąsdino spūstimis: kodėl jų nebuvo šį pirmadienį?

Naujienų portalai, radijo stotys ir televizija kiekvienais metais, artėjant Rugsėjo 1-ajai, perspėja: va dabar tai bus, miestas užsikimš, eismas sustos. Taip, tai tiesa. Tačiau transporto magistralės miestuose suparalyžiuojamos nebūtinai nuo pirmosios mokslo metų dienos.
Automobilių spūstis Donelaičio gatvėje
Asociatyvinė nuotrauka / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Ir pernai, ir šiemet pirmąją mokslo metų dieną 15min skaitytojai pastebėjo, kad mieste ramu – spūsčių nėra. Ir jie teisūs. Kas lėmė tokį gerą rezultatą: geras oras (kai nelyja, eismas juda greičiau) ar atnaujintos sankryžos?

Tačiau yra ir blogų naujienų: vos nusistovės įprasti rugsėjo pradžios srautai, padėtis pasikeis. Dar labiau ji pablogės, kai į miestus sugrįš visi studentai – nuo spalio 1 d. Nes būtent šią dieną mokslo metus pradeda, tarkime, Vilniaus Dailės akademija. Be to, rugsėjo 1-ąją ne visi studentai grįžta į paskaitas ir todėl, kad atlieka praktiką.

Dar viena priežastis – vienose mokyklose mokslo metai šiemet prasidėjo rugsėjo 3-iąją, o kitose – rugsėjo 1-ąją. Tačiau yra ir daugiau paaiškinimų.

Ekspertai: neskubėkite džiaugtis

Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Grinbergas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Grinbergas

Darius Grinbergas, „TG vairavimo akademijos“ ekspertas nesistebi, kad rugsėjo 3 d. dar nebuvo spūsčių:

„Nieko nuostabaus, nes mokslo metus moksleiviai pradėjo skirtingomis dienomis. Todėl taip pasiskirstė srautai. Be to, net ir šiandienos šventės pradžia skirtingose mokyklose buvo skirtingu laiku. Nesidžiaukime per anksti. Ryt nuo ryto viskas stos į įprastas vėžes“.

Ilgametis laidų apie automobilius vedėjas ir kūrėjas Valdas Vilūnas antrina, kad situacija nepasikeitė, o eismo srautų pertvarkymai didžiuosiuose miestuose tėra lašas jūroje:

„Šiandien daugelis moksleivių važiavo į mokyklas tik nuo 10 val., o ne nuo 8 val. Pamatysite, ryt, kai visi pajudės tuo pat metu, viskas bus kitaip“.

Jau šią savaitę 15min/Gazas skaitykite ir matykite unikalią medžiagą: Išbandėme, kaip pasikeitė eismo intensyvumas po Rugsėjo 1-osios

Vytauto Pilkausko nuotr./Valdas Juozas Vilūnas
Vytauto Pilkausko nuotr./Valdas Juozas Vilūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas