Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremalaus vairavimo įgūdžiai kelyje nekliudo

Šią savaitę Lietuvos kelius po neilgos pertraukos vėl nuklojo sniegas – darbo padaugėjo ne tik kelininkams, bet ir avarijas registruojantiems pareigūnams. Vairuotojai spėjo priprasti prie sauso asfalto ir dalis jų supanikavo jį vėl nuklojus sniegui – avarijos pylėsi kaip iš gausybės rago.
Avarija Panevėžio rajone
Avarija Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Per praėjusią parą policijos pareigūnai užregistravo 8 eismo įvykius, kuriuose buvo sužaloti žmonės, ir 61 techninę avariją, kuriose nukentėjo tik automobiliai.

Viena jų – Panevėžio rajone įvykusi avarija, kurioje apvirto moters vairuojama „Toyota Corolla“. Nors nebuvo tamsu, tačiau kelio danga buvo slidi, sniego ir šalo, tad nesuvaldžiusi valdomos transporto priemonės moteris nuslydo į griovį, kur apvirto.

Prie nuslydusio automobilio iškart sustojo iš paskos važiavęs žmogus, padėjęs išsiropšti iš apvirtusios „Toyota“. Jis pasakojo, kad moteris iki avarijos važiavo neskubėdama, o automobiliui pradėjus slysti, nuspaudė stabdžius, bet tai neišgelbėjo nuo avarijos.

Atvykę policijos pareigūnai patikrino vairuotoją alkotesteriu – ji buvo blaivi. Automobilis – tvarkingas, padangos ne naujos, tačiau būklė – normali. Tai kodėl įvyko avarija?

Kaip teigė iš paskos važiavęs ir avariją matęs vyras, „Toyota Corolla“ judėjo nedideliu greičiu, tad priežastis elementari – automobilio nesuvaldymas. Greičiausiai vairuotoja staigiau pasuko vairą, automobilis pradėjo slysti, o nežinodama, ką daryti, moteris pasirinko vieną iš blogiausių variantų – stabdžio nuspaudimą.

Jeigu vairuotoja būtų bent teoriškai žinojusi, ką daryti slystant automobiliui, šansai išvengti avarijos būtų kur kas didesni.

Kaip tiksliai valdyti priekiniais ratais varomą automobilį ant slidžios dangos, skaitykite „Valdyk slystantį teisingai“ serijoje, kurią parengė 15min kartu su „Lexus“ vairavimo akademijos instruktoriumi Dariumi Grinbergu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai