Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geras automobilis – ne viskas: ką reikia žinoti renkantis naujas padangas

Ne paslaptis, kad automobilis lietuviui yra prestižo reikalas: svarbu geras ir, pageidautina, didelis. Tačiau ar visi išnaudoja naujų ir galingų automobilių galimybes? Specialistų teigimu, ne visada. Mat čia koją pakiša kitas mūsų bruožas – manome, kad tai, kas yra ne taip matoma, nėra labai svarbu. Tačiau žinovai perspėja: viena detalė gali sugadinti visą vairavimo malonumą.
Automobilis
Automobilis / 123RF.com nuotr.

Kas tas šaukštas deguto medaus statinėje?

Kurdami automobilius gamintojai apgalvoja viską iki mažiausių detalių: kokios turi būti sėdynės, važiuoklė, ratai ir padangos kiekvienos klasės automobilyje. Tai padiktuoja automobilius perkančių vartotojų poreikiai. Ekonominės klasės automobiliuką vairuojančiam ir maršrutu darbas – namai važinėjančiam žmogui labai svarbios bus kuro sąnaudos.

Tuo tarpu daug laiko už vairo praleidžiantiems ir ilgus atstumus įveikiantiems rūpės ne tik sunaudojamas kuras, bet ir vairavimo komfortas. Na, o turintiems naujus ir galingus automobilius, neabejotina, norėsis pasimėgauti jų privalumais patiems bei pademonstruoti juos aplinkiniams.

Kadangi dabar yra pats padangų keitimo įkarštis, norisi pakalbėti apie jų svarbą vairavimui. Mat kartais dar nepakankamai įvertinama jų reikšmė ne tik saugumui, bet ir vairavimo komfortui bei patiriamoms kuro sąnaudoms.

Į ką gi didžiausią dėmesį kreipia padangų gamintojai? Pagrindinis jų siekis yra maksimalus saugumas, kuro ekonomija t.y. kuo mažesnis pasipriešinimas riedėjimui, bei važiavimo komfortas.

Turėdami gerą automobilį, bet pataupydami padangoms ir įsigiję prastas, kurios padidins pasipriešinimą riedėjimui, prarasime visus pliusus.

Kalbant apie važiavimo saugumą vasaros sezonu, daugiau iššūkių vairuotojams kyla šlapiame kelyje. Čia didelį vaidmenį atlieka padangos protektorius ir gumos mišinys, nes svarbu, kad padangos būtų atsparios akvaplanavimui ir gebėtų greitai išstumti vandenį. Tad renkantis padangas vertėtų atkreipti dėmesį į etiketėje nurodomą indikaciją stabdymui ant šlapio kelio.

Tarp kuro sunaudojimo ir padangų kokybės yra labai didelis ryšys, nes kuo padangos turi mažesnį pasipriešinimą riedėjimui, tuo kuro ekonomija yra didesnė. Originalios komplektacijos gamintojui tai yra viena iš didžiausių užduočių, nes pateikiami automobilio kuro sunaudojimo duomenys labai didele dalimi priklauso nuo padangų. Ir tai ypač aktualu ekonominės ir vidutinės klasės automobiliams. Turėdami gerą automobilį, bet pataupydami padangoms ir įsigiję prastas, kurios padidins pasipriešinimą riedėjimui, prarasime visus pliusus.

Ar padangos turi įtakos važiavimo komfortui? Neabejotinai taip. Jeigu padangos neleidžia pasitikėti automobiliu ir jo valdymu, jos neatsparios akvaplanavimui, jomis abejojama, važiavimo komforto nebus. Komfortiškos padangos yra tos, kurios yra saugios, gerai reaguoja į kiekvieną vairuotojo judesį, vairo pasukimą, stabdžio spustelėjimą, leidžia laiku pasukti automobilį ir taip pat pasižymi mažesniu triukšmo lygiu.

Kas naujo rinkoje?

Šį vasaros sezoną padangų gamintojas „Continental“ pasitinka atnaujinęs savo vasarinių padangų gamą.

Sėkmingąjį ContiEcoContact 5 modelį keičia EcoContact 6. Šis padangų modelis atitinka aukščiausių Europinių standartų kriterijus pasipriešinimui riedėjimui ir stabdymui ant šlapios kelio dangos, ši padanga turi A-A įvertinimus. Šio modelio padanga geriausiai tinka vairuotojams, kuriems ypatingai svarbus komfortas, minimalios kuro sąnaudos ir didelė padangų rida.

PremiumContact 6 padangos skirtos vairuotojams, kuriems reikia suderinti keletą skirtingų savybių, tai komfortas ir sportiškas vairavimas. Padangos puikiai tinka vidutinės ir aukštesnės klasės automobiliams. Šios padangos pagamintos vairuotojams važinėjantiems daug įvairaus tipo keliais. Dėl gerų akvaplanavimo ir posūkių įveikimo savybių padanga užtikrina maksimalų saugumą bet kokiomis sąlygomis.

SportContact 6 padangos skirtos galingiems ir aukštą sukimo momentą turintiems automobiliams. Ne išimtis ir naujieji aukštesnės klasės elektromobiliai. Šios padangos atlaiko ypatingai aukštas apkrovas manevruojant ir garantuoja efektyvų stabdymą bei pagreitejimą. Tai padangos, suteikiančios puikias emocijas ir leidžiančios išbandyti automobilio galimybių ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento