Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Humanizuotas“ Vilniaus gatves papuošė balandų alėjos: kas kaltas?

Sinoptikas Naglis Šulija pastebėjo ir socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdais iš Vilniaus, Saulėtekio alėjos. Pertvarkytoje gatvėje veši balandos.
Balandos Saulėtekio alėjoje Vilniuje
Balandos Saulėtekio alėjoje Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kas nutiko? Kodėl buvusio mero Remigijaus Šimašiaus intensyviai „humanizuotos“ (tiksliau, apsodintos žaluma) gatvės tapo akis badančiais apleistais žolynais?

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai sako, kad yra informuoti apie situaciją. Ją pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus specialistas.

Nors asfaltavimo darbai Saulėtekio alėjoje baigti, rangovas UAB „Kamitra“ objekto savivaldybei dar nepridavė, aiškina G.Grubinskas. Iki pridavimo, kuris planuojamas kitą savaitę, rangovas turės nušienauti žaliąsias zonas.

„Apželdinimas įvairiais augalais dar yra derinamas. Šiuo metu planuojama skiriamąją juostą želdinti krūmais, didelis dėmesys bus skiriamas ne tik tvarumui bei gatvės estetiniam vaizdui, bet ir eismo dalyvių saugumui. Dėl to ilgesnėse atkarpose planuojami aukštesni krūmai, o artėjant prie pėsčiųjų perėjų ir sankryžų – žemi, kai kur bus palikta tik veja. Želdinimo darbai vyks rudeniop“, – sakė G.Grubinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas