Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdos gatves sugrįžta daugiau žalių rodyklių

Šiomis dienomis Klaipėdos gatvėse padaugės žalių rodyklių. Sulaukus Transporto kompetencijų agentūros pritarimo, rodyklės bus įrengtos 9 sankryžose. Darbai jau pradėti ir bus atlikti šiomis dienomis. Sukti į dešinę nelaukiant žalio šviesoforo signalo leidžiančias rodykles kai kuriose sankryžose leista įrengti viena kryptimi, kai kuriose atsiras po kelias rodykles.
Į Vilniaus sankryžas grąžinamos lentelės su žaliomis rodyklėmis
Žalios rodyklės / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Sklandus eismas – vienas iš mūsų prioritetų, todėl išnaudojame visas galimybes pagerinti situaciją. Turime siekį įrengti ir daugiau žaliųjų rodyklių – Transporto kompetencijų agentūros išvadą detaliai analizuojame ir ieškome papildomų galimybių, kad rodyklės galėtų sugrįžti į dar daugiau sankryžų“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Iš viso pastaruoju metu savivaldybė į Transporto kompetencijų agentūrą kreipėsi dėl rodyklių įrengimo 20-yje sankryžų. Dėl vienos atsakymas dar negautas, o kai kuriose sankryžose, agentūros vertinimu, įrengus žalias rodykles, nebūtų užtikrintas pakankamas saugumas. Kai kuriais atvejais, norint įgyvendinti reikalavimus, reikėtų įvertinti želdinių šalinimo ar kelio ženklinimo pakeitimo klausimus – dėl tų sankryžų, kur reikalavimus bus įmanoma įgyvendinti, bus kreipiamasi pakartotinai.

Nuimti žalias rodykles visoje šalyje buvo nurodyta prieš ketverius metus, o kiek vėliau pakeitus sprendimą, jas grąžinti prie šviesoforų buvo galima tik su Transporto kompetencijų agentūros pritarimu. Tuomet iš daugiau nei 50 vertinimui pateiktų Klaipėdos sankryžų rodykles leista grąžinti tik 16-oje.

Daugelyje kitų sankryžų per kelerius pastaruosius metus buvo įrengtos Nuimti žalias rodykles visoje šalyje buvo nurodyta prieš ketverius metus, o kiek vėliau pakeitus sprendimą, jas grąžinti prie šviesoforų buvo galima tik su Transporto kompetencijų agentūros pritarimu. Tuomet iš daugiau nei 50 vertinimui pateiktų Klaipėdos sankryžų rodykles leista grąžinti tik 16-oje. Daugelyje kitų sankryžų per kelerius pastaruosius metus buvo įrengtos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas