Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos policija klijuoja atšvaitus ant karvių ragų, kad keliuose sumažėtų avarijų

Policininkai centrinėje Indijos dalyje ant laisvai besiganančių galvijų ragų klijuoja tamsoje šviečiančias juosteles, kad vairuotojai galėtų išvengti susidūrimo su gyvūnais, kai šie naktį eina per kelią.
Karvė Indijoje
Karvė Indijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po virtinės nelaimių keliuose kelių policija viename Madhja Pradešo valstijos rajone ant 300 karvių ir bulių ragų užklijavo specialias oranžines atšvaitines juosteles, kad vairuotojai galėtų juos pastebėti.

Laisvai klaidžiojantys galvijai kelia didžiulę grėsmę Indijos keliuose, ypač naktimis.

„Automobiliams naktį susiduriant su galvijais, susižaloja daug vairuotojų. Taip pat žūsta ir daug gyvūnų“, – pareiškė Balaghato rajono kelių policijos inspektorius Kailashas Chauhanas.

Anot jo, „reikėjo skubiai imtis veiksmų, kurie leistų užkirsti kelią tokioms nelaimėms“.

Pirmasis bandymas pasiteisino, taigi dabar kelių policija ketina įsigyti specialius ilgai išliekančius dažus, kuriais nudažys karvių ragus, nes plastmasinės juostelės ant jų laikosi tik kelias savaites.

Rajono valdžia taip pat paprašė ūkininkų užklijuoti atšvaitines juosteles ant savo galvijų ragų, kad gyvūnus būtų lengviau pastebėti.

Oficialiais duomenimis, 2015 metais per nelaimes, kilusias dėl laisvai klaidžiojančių gyvūnų, Indijoje žuvo daugiau kaip 550 žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) 2013 metų ataskaitoje nurodė, kad Indijos keliuose kasmet žūsta daugiau kaip 231 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas