Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 26 /21:49

Iš dangaus pliūptelėjo sniego užuolaida: grįžti namo po Kalėdų – pavojinga, greitis iki 50 km/val.

Pirmadienio popietę po trumpos pertraukos į Lietuvą vėl grįžo žiema. Su stipriais vėjo šuorais ir debesimis kupinais sniego.
Snygis Vilniuje
Snygis Vilniuje / Skaitytojo nuotr.

Apie situaciją praneškite el. paštu gazas@15min.lt, bet nepamirškite informuoti ir kelininkų.

Todėl po pietų ir miestuose, ir automagstralėse, ir rajoninės reikšmės keliuose eismo sąlygos labai pablogėjo. Apie situaciją informuoja kelininkai ir 15min skaitytojai.

„Kelyje Kaunas–Vilnius antra juosta slidi, o pirma nuvažinėta. Jau dirba barstytuvai“, – pranešė Laima.

Vakare sniegą vietomis ėmė keisti lietus. Skaitytojas Vaidotas pranešė, kad apie 21 valandą autostrada judama 70-80 kilometrų greičiu, iš Kauno į Vilnių antra juosta kelionė užtrunka kiek daugiau nei pusantros valandos.

VIDEO: Eismo sąlygos kelyje Kryžkalnis–Tauragė antrąją Kalėdų dieną

„Kelyje Druskininkai – Alytus mašinų kolona juda ~50km/val. Sninga nuo ryto iki dabar. Sąlygos prastos“, – praneša net keli druskininkiečiai ir Romualdas.

Panašios sąlygos ir kelyje Varėna–Vilnius. Sostinės link važiuojantys automobiliai tapo viena lėtai slenkančia kolona. Skaitytojas Raimundas praneša tarp Pirčiupių ir Dargužių pastebėjęs nuo kelio nuslydusį autobusą, tačiau keleivių prie jo jau nebesimatė.

Prie Vilniaus, pasak jo, eismas beveik visiškai sustojęs, ties miesto riba susiformavusi maždaug 10 km ilgio spūstis. Policija mėgina reguliuoti į miestą atvažiuojančių ir iš jo norinčių išvykti srautus. Dar vieną avariją Raimundas užfiksavo ties Kazbiejais.

„Važiuojame iš Druskininkų 14.50 val. autobusu į Vilnių. Deja, kelias nevalytas. Vieną valytuvą buvome sutikę. Automobiliai grioviuose. Pravažiavome Pirčiupius, keleivinis autobusas griovyje. Paluknys, toliau sustojome... viskas. Vairuotojas atsisako važiuot, pradėjo kaisti autobusas, nes asfaltas – ledas, o mūsų sėdi 45 keleiviai. 10 km per 1 valandą. Dar 2 avarijos. Stovim ties Paluknio aerodromu, gal iki 20.00 val. pasieksime stotį. O kaip vairuotojas grįš su keleiviais į Druskininkus atgal?“ – savo kelionės tuo pačiu keliu įspūdžiais dalijasi kitas 15min skaitytojas.

„Užpaliai – Južintai... Daugybė kalnų, pakalnių, vien plikas plikas ledas, jokio barstymo. O dabar ir sniegas ant viršaus. Mašinos nepakyla i kalnus, druskos ir smėlio mišiniai pasibaigė“, – raportuoja Aušrius 15min GAZAS FB.

Kelininkų pranešimai: važiuoti reikia labai atsargiai, prasidėjo avarijos

Lietuvos kelių direkcija informuoja, kad dėl buvusio ir besitęsiančio snygio šiuo metu sudėtingos eismo sąlygos visoje šalyje. Vakarų Lietuvoje snygis vietomis pereina į šlapdribą. Dėl stipraus snygio sudėtingiausios eismo sąlygos vakarų, pietvakarių ir pietų Lietuvoje. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos provėžotos, vietomis padengtos pažliugusio arba puraus sniego sluoksniu.

Šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu.

Beveik visoje šalyje, išskyrus rytų pakraštį, eismo sąlygas sunkina pustymas.

Oro temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, pajūryje nuo 0 iki 1 laipsnio šalčio.

Naktį eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis ir snygis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daug kur numatomi krituliai: sniegas, šlapdriba, pereinantys į lietų. Vietomis pustys, formuosis lijundra, rūkas. Vėjas pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–18 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pietvakariniuose rajonuose nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas