Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas vairuotojams ir pėstiesiems: nauja savaitė žada lijundrą ir plikledį

Nauja savaitė ateina su šiltesniais orais, tačiau vargu, ar labai džiugins tie keli laipsniai šilumos, kai lauke bus drėgna, vėjuota ir slidu. Sinoptikai žada plikledį ir lijundrą, tad saugotis teks ir vairuotojams, ir pėstiesiems.
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lijundra, plikledis

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feisbuke rašo, kad sekmadienis buvo debesuotas su pragiedruliais: „Aukščiausia oro temperatūra dieną siekė 0–6 laipsnius šalčio, tik vakariniuose ir vietomis pietvakariniuose rajonuose sušilo iki 1–3 laipsnių šilumos. Naktį vietomis pasnigo, o vakariniuose rajonuose palijo. Žemiausia temperatūra daug kur buvo 0–5 laipsniai šalčio, šiaurės rytiniuose rajonuose iki –6 °C, o Nidoje ir Ventėje +1 °C.“

Šeštadienį dar buvo labai šalta. Bet nauja savaitė pasitinka jau kur kas šiltesniais orais.

„Nauja savaitė pradės šiltesnių ir drėgnesnių orų periodą. Šiandien Lietuvoje daug kur krituliai, daugiausia nedideli. Vietomis lijundra, plikledis. Aukščiausia temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos“, – rašoma meteo.lt feisbuke.

Įspėja dėl permainingų orų

Dėl slidumo įspėja ir Vilniaus gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“.

Prie įprastinių savo savaitės darbų bendrovė įspėja ir dėl permainingų orų, kurie kels grėsmę vairuotojas bei pėstiesiems:

„Pagal patvirtintus gatvių priežiūros lygius / prioritetus barstome ir valome 1 707 gatves. Šią savaitę sinoptikai numato itin permainingus orus, dažnus temperatūros svyravimus iš teigiamos į neigiamą ir atgal į teigiamą, visą žiemišką kritulių puokštę nuo šlapdribos iki lietaus... Įprasta lietuviška žiema.“

Bendrovė taip pat teigia pagal gyventojų pranešimus pakartotinai pildanti smėlio ir druskos mišinio konteinerius mažo intensyvumo gatvių įkalnių ir nuokalnių barstymui.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žiema
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žiema

„Dėl papildymo skambinkite mums trumpuoju telefono numeriu 1355 ir nurodykite individualų konteinerio numerį (jį rasite ant konteinerio dangčio). Primename, kad „Grindos“ druskų ir smėlio mišinio konteineriai yra ryškiai geltonos spalvos, su UAB „Grinda“ logotipu“, – rašo „Grinda“ feisbuke.

Sudėtingiausia kol kas – šiaurės Lietuvoje

Eismoinfo.lt duomenimis, 9 val. pirmadienį sudėtingiausios eismo sąlygos buvo šiaurės Lietuvoje, kur pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos provėžotos, vietomis, ypač Joniškio rajone, padengtos pažliugusiu ar prispaustu sniegu. Mažesnio eismo intensyvumo keliuose puraus sniego sluoksnis vietomis siekia iki 15 cm.

„AB „Kelių priežiūra“ kelius valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai drėgni, šlapi, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs“, – praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas