Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada sugrįš rugsėjo spūstys?

Daugybės metų patirtis rodo, kad didžiausios spūstys į miestus sugrįžta tikrai ne Rugsėjo 1-ąją, o šiek tiek vėliau.
Automobilių spūstys Vilniuje
Automobilių spūstys Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nors moksleiviai, studentai ir darželinukai į ugdymo įstaigas sugrįžta pirmąją rugsėjo mėn. dieną, didžiausios spūstys miestų gatves sukausto vėliau. Nes, bent jau rugsėjo pradžioje ne visi studentai vyksta į paskaitas tuo pačiu metu. Ir ne visi tėveliai veža vaikus į darželiu prieš 8 val. O patys laimingiausi netgi tęsia atostogas ir mėgaujasi rugsėjo saule.

Būtent geri orai leidžia daliai keliaujančių naudotis alternatyviomis transporto priemonėmis – viešuoju transportu, dviračiais, paspirtukais ar keliauti netgi pėsčiomis. Sugrįžus rudens darganai, keliavimo įpročiai keisis.

Maps Google nuotr./Eismas Vilniuje rugsėjo 5 d.
Maps Google nuotr./Eismas Vilniuje rugsėjo 5 d.

Vis dėlto jau šį pirmadienį ir antradienį daugelis vairuotojų kelionėje iš taško A į B praleido gerokai ilgiau, nei prieš savaitę. Tradiciškai kemšasi Oslo, Ozo, Geležinio Vilko, Antakalnio, T.Narbuto, Olandų gatvės, Savanorių ir Konstitucijos pr.

Socialiniuose tinkluose iš karto užvirė diskusija, kad „spūstys sugrįžta kartu su moksleiviais“. Bet tai – tik dalis tiesos. Pasak eismo specialistų, tai, ką dabar patiria vairuotojai – „tik gėlytės“. Svarbiausi įvykiai laukia priešakyje.

Spūsčių pikas laukia spalio mėnesį

„Srautai dar nenusistovėjo. Prognozuojama, kad eismas keisis visą rugsėjį ir stabilizuosis spalio mėnesio pabaigoje. Tiesa, kaip pastebime, iš tiesų didžiausi srautai būna netgi ne rugsėjį, o spalį“, – 15min komentavo JUDU (SĮ „Susisiekimo paslaugos“) komunikacijos specialistė Greta Vasiliauskaitė.

JUDU Pažangios analitikos skyriaus vadovė Virginija Uzdanavičiūtė kiek anksčiau teigė, kad pokyčiai gatvėse, kuriuos skaitytojai pastebėjo jau paskutinę rugpjūčio savaitę, dar nėra rudens spūstys. Jos teigimu, spūstys gali intensyvėti ir dėl remontuojamų gatvių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rugsėjis ant nosies, o dalis Vilniaus gatvių be asfalto: kai kur darbai tęsis ir spalį

Kiek anksčiau Vilniaus valdžia pakartojo pažadus iki rugsėjo 4 d. visiškai pabaigti asfaltavimo darbus pagrindinėse miesto gatvėse. Tarkime, prie Operos ir baleto teatro.

Tačiau ilgesnės atkarpos Savanoriuose, Liepkalnio g. atkarpa – lieka nufrezuotos. Tad kai kur darbai tęsis iki spalio vidurio. Todėl žemėlapiai „raudonuos“ nuo spūsčių indikacijų ir dėl to, bent kol kas, kalti ne tik į miestus sugrįžę moksleiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas