Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20

Kai gresia mirtina kaktomuša: ekspertai pataria, kaip elgtis, jei į jus atskrieja kitas automobilis

Savaitgalio avarija šalia Kauno, Islandijos plente, kurios metu „Mercedes-Benz GL550“ išvažiavo prieš eismą judrioje magistralėje ir sukėlė mirtiną avariją, įsimins ilgam. Jau vien todėl, kad daugelis mačiusių ir pačią avariją, ir prieš mirtiną incidentą skriejusį „Mercedes“, neranda atsakymo į klausimą: ar buvo galima išvengti žmonių mirčių?
Avarija kelyje A1 ties Kaunu
Avarija kelyje A1 ties Kaunu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Žinoma, dažniausiai sunku patikėti, kad tokia situacija apskritai gali nutikti. Tačiau netipinių, sveiku protu nepaaiškinamų atvejų, kai kelyje iškyla tiesioginis pavojus jūsų ir jūsų artimųjų gyvybei, pasitaiko ne taip jau retai.

Štai keli pavyzdžiai, kuriais pasidalijo skaitytojai. Žemiau – lenktynininkų Vytauto Švedo, Jono Karklio ir vairavimo instruktorės Olgos Židovlenkovos komentarai.

Laiko sureaguoti nėra: lemia sekundės dalys

Skaitytojas Vilmantas nebenauju „Audi“ važiavo iš Kauno į Prienus. Dėl lėtai judėjusio visureigio su priekaba susidarė ilgoka automobilių virtinė. Lenkti trukdė ir gausybė greičio apribojimų, ir ištisinė linija. Todėl, pagaliau „prisiyręs“ prie visureigio, Vilmantas pradėjo laukti savo progos atlikti lenkimo manevrą. Tačiau vis nepavykdavo, nes lenkti neleisdavo apribojimai.

Galiausiai, ištaikęs progą, įjungė posūkį, bet... iš galo į priekį gana įžūliai šovė jaunuolis su „VW Golf“. Praradęs kantrybę Vilmantas „sėdo jam ant uodegos“, tikėdamasis greitai pabaigti manevrą. Deja, „Golf“ vairuotojas staigiai metėsi į dešinę, vos aplenkęs autotraukinį. O prieš savo akis Vilmantas pamatė du „Opel“ žibintus. Jie artėjo labai greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne