Ledą nuo asfalto Viskonsine tirpdys ne sūris, o šalutinės medžiagos, susidarančios sūrio gamybos metu – sūrymas, kuriame mirkomi sūriai. Būtent tokiu sūrymu visą gruodį laistomos Milvokio gatvės.
„Geriausias – provolonės ir mocarelos sūrių sūrymas, – „The New York Times“ pasakojo kelių tarnybos atstovas Jeffrey A. Tewsas. – Jame – didžiausia druskos koncentracija. Beveik nereikia nieko pridėti – belieka tą sūrymą išpurkšti ant gatvių.“
Per žiemą sūrio gamintojai ir kelininkai sutaupys dešimtis tūkstančių dolerių, kuriuos išleistų atliekų utilizavimo mokesčiams, o kelininkai – pirkdami akmens druską
Toks sprendimas naudingas ir Viskonsino sūrio gamintojų pramonei (Viskonsinas yra daugiausiai sūrio pagaminanti JAV valstija), ir kelininkams. „Sūrininkams“ nebereikia sukti galvos, kur dėti sūrio gamybos atliekas, o kelininkams – iš kur gauti druskos kelių barstymui. Per žiemą sūrio gamintojai ir kelininkai sutaupys dešimtis tūkstančių dolerių, kuriuos sūrio gamintojai išleistų atliekų utilizavimo mokesčiams, o kelininkai – pirkdami akmens druską.
Įdomu ir tai, kad sūrio sūrymas į ledą virsta žemesnėje temperatūroje nei užtikrina įprastiniai kelių druskos mišiniai.
Tiesa, lazda turi du galus. Ne vienam skaitytojui, ko gero, šovė į galvą mintis – o kaipgi sūrymo kvapas? Ypač atšilus orams? Į šiuos klausimus atsakymas kol kas toks – niekas dėl to dar nesiskundė. Skirtingai nei tada, kai su ledu ir sniegu keliuose buvo mėginta kovoti melasos mišiniais (tada gyventojai skundėsi, kad iš lauko įėjus į patalpas, likdavo sunkiai išvalomi melasos pėdsakai).
Valdininkai viliasi, kad klumpančių ir uodžiančių, kuo kvepia ar dvokia asfaltas, taip ir neatsiras.