Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip šventiniame šurmulyje apsaugoti save?

Liūdna eismo įvykių statistika gali temdyti kalėdinę nuotaiką, mat eismo įvykių, kuriuose nukentėjo pėstieji ir dviratininkai šiemet itin daug.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Rūpintis savo ir artimųjų saugumu bei prevencinių priemonių imtis patiems yra tiesiog būtina. Taigi artėjančios šventės yra puiki proga skatinti artimuosius nepamiršti savisaugos jausmo.

Būtent dėl to socialinis projektas „Nebūk briedis“ visomis išgalėmis stengiasi inicijuoti atšvaito, kaip geriausios Kalėdų dovanos idėją. Viso projekto pagrindinis tikslas – skatinti žmones jausti atsakomybę už save gatvėje ir kelyje bei atšvaitą paversti neatsiejamu pėsčiojo palydovu.

Švenčių proga „Nebūk briedis“ suteikia dar vieną galimybę gauti nemokamų atšvaitų. Pirmasis 100, užsisakiusių www.nebukbriedis.lt esančiame „Briedžio turguje“, gaus itin veiksmingą atšvaitą juostelę nemokamai.  

Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Akcijos akimirka

Įsisukus į artėjančių švenčių šurmulį nepamiršti saugumo skatina ir Susisiekimo ministerija.

„Žiema mums šykšti dienos šviesos, taigi norint išlikti saugiems ir matomiems gatvėje bei kelyje, atšvaitas yra nepamainoma būtinybė. Kviečiame vertinti gyvybiškai svarbų eismo dalyvių pagalbininką atšvaitą ir išdidžiai segti jį prie drabužių kaip madingą aksesuarą“ , – teigia ministerijos atstovai.

Utena.policija.lt nuotr./Atšvaitas
Utena.policija.lt nuotr./Atšvaitas

O kad Kalėdos būtų kuo gražesnės, Lietuvos automobilių kelių direkcija ragina laikytis saugaus greičio, pėstiesiems įsigyti atšvaitą, švenčių nešvęsti keliuose, o pas draugus ir gimines išvažiuoti iš anksto. Per šventines dienas visą informaciją apie eismo sąlygas bus galima rasti www.eismoinfo.lt

Projektas „Nebūk briedis“ ragina visus eismo dalyvius jausti atsakomybę už save ir rūpintis savo saugumu. Juk atšvaitas ne tik šauni, bet ir didelė dovana – nes kas gali būti svarbesnio už išgelbėtą gyvybę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas