Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atsidariusią eismo mokyklą pirmieji išbandė policijos pareigūnų vaikai

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ net ir patys mažiausieji gali gauti vairuotojo pažymėjimą. Čia iki pat rugsėjo vaikai nuo 2 iki 8 metų mokysis pagrindinių kelių eismo taisyklių, o pasipraktikuoti galės nemokamoje vairavimo trasoje vairuodami vaikiškus automobilius. Pirmieji šią automobilių trasą išbandė policijos pareigūnų, padėjusių sukurti kuo tikroviškesnę trasą, vaikai.
Saugaus eismo mokykla Kaune, „Megoje“
Saugaus eismo mokykla Kaune, „Megoje“

„Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė sako, kad prieš mokslo metus vaikams būtina priminti apie eismo taisykles, nes nerūpestingai praleidę atostogas jie neretai primiršta atidumą gatvėje.

„Jau antrą kartą kviečiame vaikus į nemokamą eismo mokyklėlę „Megoje“, juk vaikai geriausiai mokosi ir gali įsidėmėti informaciją žaisdami“, - sako R.Vyšniauskienė.

„Džiugu, kad Kaune atsiranda dar viena vieta, kur mažiausieji mūsų eismo dalyviai galės ugdyti saugaus elgesio įgūdžius. Labai svarbu parengti vaikus saugiai elgtis kelyje. Dar svarbiau tai daryti nuo pat mažens, kad palaipsniui formuotųsi tinkami įgūdžiai ir saugus elgesys kelyje taptų įpročiu. Todėl suprantamai paaiškinti pagrindines taisykles yra ypatinga užduotis – tiek tėvams, tiek policijos pareigūnams, tiek ir visiems kitiems, ugdantiems saugaus eismo kultūrą“, – sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Tumelytė.

„Buvo labai smagu. Tik ne visi laikosi taisyklių - mačiau keli prie šviesoforo nesustojo“, - išlipęs iš automobiliuko rimtai pasakoja taisykles puikiai žinantis keturmetis vairuotojas, visada skubantis pasimatuoti ir tėčio tarnybinę kepurę, ir medalius.

Pernai vos per mėnesį „Megos“ eismo mokyklėlėje ir vairavimo trasoje savo jėgas išbandė apie 10 tūkstančių mažųjų dalyvių iš visos Lietuvos. Šiemet ką tik atidarytą mini automobilių trasą su kelio ženklais, šviesoforais, sankryžomis, pėsčiųjų perėjomis, degaline ir net automobilių plovykla vieni pirmųjų išbandė apie 20 Kauno apskrities policijos darbuotojų vaikų.

Mažieji „Megos“ lankytojai iki rugsėjo 1 dienos kasdien nuo 12 iki 20 val. gali įgyti ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, išbandydami smagią pramogą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai