Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune įrengtas pėsčiųjų šviesoforas sukėlė vairuotojų diskusijų audrą

Po Kauno hidroelektrinės tilto rekonstrukcijos T.Masiulio gatvė buvo išplatinta, netoli kelio link Pažaislio įrengtas naujas pėsčiųjų eismą reguliuojantis šviesoforas. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo gražu, tačiau vairuotojų neatidumas ir prie šviesoforo vykstantys eismo įvykiai iškėlė klausimą, ar tikrai rekonstrukcija buvo sėkminga.
Avarija T.Masiulo gatvėje
Avarija T.Masiulo gatvėje / Ernestos feisbuko nuotr.

T.Masiulio gatvė prie hidroelektrinės išsišakoja – atvažiuojant nuo Petrašiūnų pagrindinis kelias sukasi dešinėn, šalutinis – tiesiai. Liepos 10 dienos rytą minėtoje sankryžoje susidūrė „Ford“ ir „Nissan“. Eismo įvykis atsitiko dėl vairuotojo kaltės, nepraleidžiant pagrindiniu keliu važiuojančios transporto priemonės.

Socialiniuose tinkluose pasklidus eismo įvykio nuotraukai po ja pasipylė komentarai, teigiantys, kad avarijos šioje vietoje gana dažnas reiškinys, o dėl to kaltas šviesoforas. Vairuotojai, atvažiuojantys iš šalutinio kelio, mato pėsčiųjų šviesoforą ir, manydami, kad jiems dega žalia šviesa, įvažiuoja į sankryžą, taip sukeldami eismo įvykius.

Anot Kauno transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Mindaugo Augustaičio, šviesoforas T.Masiulio gatvėje įrengtas dviratininkams ir pėstiesiems saugiai kirsti pakankamai judrią gatvę.

„Pėsčiųjų šiame ruože nėra labai daug, tačiau čia pakankamai dideli dviračių srautai (važiuojantys iš Petrašiūnų, Panemunės, Pažaislio)“, – sakė M.Augustaitis.

Policijos pareigūnai paantrino savivaldybės atstovui ir teigė, jog šviesoforas buvo pastatytas tam, kad užtikrintų saugų gyventojų judėjimą į kitą kelio pusę bei tinkamą vairuotojų srautų pasiskirstymą. Savivaldybė neturi žinių, kad dėl įrengto šviesoforo būtų padidėjęs avaringumas T.Masiulio gatvėje.

Tą patį sakė ir policijos atstovai. Tiesa, policijoje registruojami tik įskaitiniai eismo įvykiai. Jei įvykus avarijai nėra nukentėjusių žmonių, o vairuotojai sutaria dėl kaltės, užpildę eismo įvykio deklaraciją – išsiskirsto.

Pareigūnai primena, kad visi eismo dalyviai, tiek vairuotojai, tiek pėstieji, privalo laikytis Kelių eismo taisyklių ir kelyje elgtis atsakingai, kad saugiai pasiektų kiekvienos kelionės tikslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?