Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune policininkai surengė akciją – dalijo laikrodžius

Visų šventųjų dienos išvakarėse Kauno policija surengė akciją prekybos centrų aikštelėse, kuriose ribojamas automobilių stovėjimo laikas.
Kauno policininkai dalino laikrodžius
Kauno policininkai dalino laikrodžius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį Kauno policijos pareigūnai į prekybos centrų „Akropolis“ ir „Mega“ daugiaaukštes stovėjimo aikšteles atvykstantiems vairuotojams dalijo specialius popierinius laikrodžius ir atmintines.

Atmintinėse cituojamos Kelių eismo taisyklės, kuriuose skelbiama, kad vairuotojas palikdamas stovėti transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims.

Neatsitiktinai šiam tikslui pasirinkti didžiausi Kauno prekybos centrai. Juose automobilių stovėjimo laikas ribojamas.

Laikrodžius „Akropolio“ aikštelėje daliję pareigūnai 15min pasakojo, kad daugiau nei pusė kalbintų vairuotojų nežinojo ar nebuvo girdėję apie tai, kad automobilio stovėjimo laikas ribojamas iki 4 valandų. Atsirado ir tokių vairuotojų, kurie pamatę policiją pamanė, kad už stovėjimą „Akropolio“ aikštelėje teks susimokėti ir jau skaičiavo centus.

Policininkams teko išaiškinti, kad mokėti nereikia, tačiau privalu pastačius automobilį pažymėti atvykimo laiką. Viršijus leistiną stovėjimo laiką – gresia bauda, taip pat kaip ir palikti automobilį nepažymėjus laiko.

Tiesa, čia pat, pareigūnai prisipažino, kad nei „Akropolyje“, nei „Megoje“ bausti vairuotojų už šį nusižengimą dar nėra tekę. Tačiau kitose miesto vietose, prie įstaigų, prie kurių ribojamas stovėjimo laikas jie buvo kviesti. Tai darydavo įstaigų darbuotojai, pamatę, kad piktavališkai užimtose vietose kone visai dienai paliekami automobiliai, o atvykę klientai neturi kur pasistatyti automobilių.

Akcijos metu Kauno pareigūnai išdalino apie 200 popierinių laikrodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento