Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno gatvėmis riedėjo „dviračiai automobiliai“

Šeštadienio popietę centrinėmis Kauno gatvėmis, lydimi policijos, prariedėjo išskirtiniai dviračiai – „automobiliai“. Asociacijos „Aktyvus jaunimas“ nariai taip siekė skatinti daugiau važinėtis dviračiais.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginys prasidėjo prie Kauno pilies. Centrinėmis Kauno gatvėmis riedėjo labai neįprastos transporto priemonės – dviračiai, apie kuriuos buvo sukonstruoti automobilio gabaritų dydžio rėmai. Akcijos tikslas – parodyti kaip efektyvu ir patogu mieste naudoti dviratį vietoje automobilio.

Renginio dalyviai prie akcijos kvietė prisijungti visus norinčius, tačiau žvarbus vėjas ir lietus nesudomino kauniečių. Lydimi policijos į kelią leidosi du „dviračiai-automobiliai“. Tiesa, buvo ir trečiasis dviratininkas, tačiau jis atvažiavo pavėlavęs, nespėjęs į policijos lydimą koloną kelionės netęsė.

Labiausiai jaunimo organizuota akcija nudžiugino turistus iš Japonijos. Miesto svečiai puolė fotografuoti, mojuot ir sveikintis savo gimtąja kalba su renginio dalyviais.

13 valandą pajudėję nuo pilies, maždaug per pusvalandį, dviračiai pasiekė Soborą. Čia visi norintys galėjo išbandyti neįprastos konstrukcijos dviračius.

Akcija yra Erasmus+ jaunimo projekto „Cycle and the City“ dalis.

Projekto metu dalyviai iš šešių valstybių: Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės bei Danijos, užsiima veiklomis, skatinančiomis naudotis dviračiu, kaip greita, pigia, saugančia gamtą transporto priemone. Pagrindinė projekto mintis – matyti dviratį kaip alternatyvą automobiliui ir taip kovoti su esminėmis miestų logistikos problemomis kaip: kamščiai, triukšmas, oro tarša bei skatinti sveiką gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento