Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

600 apšvietimo stulpų – per didelė prabanga Domeikavos seniūnijai

Maždaug 8 km nuo Kauno nutolusios Domeikavos gyvenvietės pagrindinėje gatvėje neseniai buvo įrengtas apšvietimas. Stulpai buvo sustatyti, tačiau dabar seniūnija neišgali tiekti visiems elektrą. Todėl atskiri pagrindinės gatvės ruožai lieka neapšviesti. Ilgą laiką tamsoje skendėjo ir pėsčiųjų perėjos.
Neveikiantys apšvietimo stulpai Domeikavos gyvenvietės Vandžiogalos g.
Neveikiantys apšvietimo stulpai Domeikavos gyvenvietės Vandžiogalos g. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vietos gyventojai stebisi, kodėl taupant tokiu būdu be apšvietimo liko visos Vandžiogalos g. įrengtos pėsčiųjų perėjos. Pirmadienį lapkričio 25 d. 15min.lt redakciją pasiekė skaitytojo Domo laiškas, kuriame jis rašo, kad apie šią problemą rajono savivaldybė ir Domeikavos seniūnija žino jau du mėnesius.

Domeikavos seniūnė Lina Stragienė patikino, kad nuo ketvirtadienio, lapkričio 28 d. vakaro visos pagrindinės gatvės perėjos jau apšviestos. Anot jos, taupymo sumetimais buvo nuspręsta lemputes sukti tik į kas trečią stulpą ir taip jau sutapo, kad ties perėjomis apšvietimas neveikė.

„Dabar viską suderinome ir stulpai prie perėjų buvo pajungti. Jeigu bus dar nepatenkintų žmonių, teks įjungti apšvietimą ir visame kelio ruože“, – komentavo L.Stragienė.

Anot seniūnės, apšvietimas atjungiamas tik taupumo sumetimais. Ji pasakojo, kad seniūnijai priklauso apie 600 apšvietimo stulpų, o elektra ir perdegusių lempučių keitimas kartu su specialistų samdymu kainuoja labai brangiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai