Kėdainių rajone – vienas sektorinis greičio matuoklis

Kėdainių rajone ruošiamasi įrengti vadinamąjį sektorinį greičio matavimo prietaisą, kuomet fiksuojamas ne momentinis automobilio greitis, bet vidutinis greitis tam tikrame kelių kilometrų ilgio ruože. Jau testuojant sistemą gruodį pranešta, kad greitį viršijo net kas trečias vairuotojas.
Greičio matuoklis
Greičio matuoklis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rajone – vienintelis

Iš viso Lietuvoje bus įrengti net 25 tokie naujosios kartos greičio matuokliai. Kėdainių rajone bus įrengtas tik vienas – jis sumontuotas kelyje Panevėžys–Aristava.

Sektoriniai greičio matuokliai efektyviais laikomi būtent dėl to, kad reikalauja ne vienkartinio greičio sumažinimo, bet dėmesingumo išlaikant vidutinį greitį, bet to, teigiama, kad jie fiksuos visus pažeidėjus.

Specialus ženklas

Sektoriniai matuokliai veiks visą parą ir gebės atpažinti daugiau nei 120 šalių transporto priemonių valstybinės registracijos numerius. Lietuvos automobilių kelių direkcija žada, kad kiekvienu leistino greičio viršijimo atveju visi duomenys, būtini pažeidimui nustatyti ir įforminti, bus fiksuojami automatizuotai. Sektorinių greičių matuoklių pagrindinė paskirtis – kad vairuotojai būtų dėmesingi ir gerai pažįstamuose, įprastuose maršrutuose, kuriais važiuojant dėmesys mažiau koncentruojamas, nes atrodo, kad ir taip mintinai žinomos visos saugumo saleles, žiedinės sankryžos, posūkiai ar šviesoforai.

Lietuvos keliuose ėmus statyti stacionarius greičio matuoklius ir apsisprendus apie juos pranešti specialiu kelio ženklu, netilo diskusijos, ar nevertėtų greičio matuokliams leisti kelių eismo taisykles pažeidžiančius vairuotojus „užklupti“ netikėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento