Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 15

Keturi apsisukti draudžiantys ženklai vienoje gatvėje: vieni pyksta, kiti – džiaugiasi

Vilniaus Paupio bendruomenė norėtų dar vieno patogaus įvažiavimo į savo rajoną, ypač vakarinio piko metu, kai nuo Maironio gatvės nutįsta spūstys. Tokia alternatyva esą yra Manufaktūrų gatvė, jeigu atvažiuoji iš Drujos gatvės, apsisuki ir gali pasiekti Paupio gatvę. Tačiau čia atsirado jau keturi apsisukti draudžiantys ženklai, tad alternatyvą tenka pamiršti. Vilniaus savivaldybė tikina, kad tie ženklai atsirado dėl saugumo ir vietinių ramybės.
Manufaktūrų gatvė
Manufaktūrų gatvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Auga rajonas, auga ir poreikiai

Paupys per pastaruosius metus iš buvusio pramoninio kvartalo išaugo į modernų, visiškai naują gyvenamųjų namų rajoną su biurų patalpomis, turgumi, kavinėmis. Tačiau kuo daugiau žmonių čia kuriasi gyventi ar dirbti, tuo didesnė problema dėl susisiekimo.

Siaurose gatvėse situacija suprastėja piko metu. Tad natūralu, kad vairuotojai mėgina ieškoti alternatyvių maršrutų. Tik tiek, kad į šį rajoną, apribotą Vilnios upės, Kūdrų parko, Subačiaus kalno, jų tiesiog nėra.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paupys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Paupys

Dalis važiuojančiųjų iki šiol suka iš Drujos gatvės į Manufaktūrų gatvę, joje apsisuka ir tuomet jau per Paupio gatvę pasiekia savo namus šioje ar Aukštaičių gatvėje. Tiek, kad apsisukti nepažeidžiant eismo taisyklių čia jau nėra paprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas