Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 28 /22:02

Klaipėdą užvertė sniegas, o eismas sustojo: „Visas miestas – viena didelė spūstis“

Klaipėdoje, iškritus gausiam sniego kiekiui, vairuotojų laukė išbandymas. Antradienio vakarą miesto gatvės užsikimšo. Pranešama apie kelis eismo įvykius, komplikavusius situaciją. Žmonės skundėsi iš darbų, darželių ir mokyklų važiavę ir dvi valandas.

Klaipėdoje gausiai pasnigo naktį. Dieną kelios valandos buvo ramesnės, tačiau popiet vėl ėmė gausiai snigti.

VIDEO: Palangos plentas antradienio vakarą

Apie 16 val. ėmė kimštis miesto gatvės. Pranešama, kad situaciją komplikavo eismo įvykis Herkaus Manto gatvėje, po viaduku. Čia susidūrė keli automobiliai.

Liepų gatvėje automobiliai kurį laiką tiesiog stovėjo ir nejudėjo nė viena kryptimi. Spūstys fiksuotos Minijos, Tilžės, Mokyklos gatvėse, ties vadinamuoju „Banginio“ žiedu.

VIDEO: Klaipėdoje, iškritus gausiam sniego kiekiui, paralyžiuota Liepų gatvė

Informuojama, kad sunkiai įveikiamas ir Jakų žiedas. Čia vienas vilkikas nesugebėjo įveikti estakados. Prireikė pagalbos.

„Kelius prižiūrinčioms bendrovėms dar prieš žiemos sezoną pasakiau, kad praėjusių metų situacija negali kartotis ir nuolat palaikysiu kontaktą su kelininkais bei stebėsiu situaciją keliuose“, – savo feisbuke rašė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Popietę Klaipėdos krašte vėl ėmė gausiai snigti
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Popietę Klaipėdos krašte vėl ėmė gausiai snigti

Jis pasidalino ir kelininkų kontaktais.

Tuo metu Seimo narys Audrius Petrošius tokį mero veiksmą sukritikavo: „O gal kelininkai nespėja tvarkytis su snygiu Klaipėdoje dėl pernelyg dažnų Klaipėdos mero skambučių kelininkams, todėl jiems nelieka laiko tiesioginiam darbui?“.

Miesto kelių valymu rūpinasi trys rangovų kompanijos. Pietinę miesto dalį valo įmonė „Vakarų švara“, centrinę – bendrovė „Ecoservice“, o šiaurinę miesto dalį prižiūri įmonė „Klaipėdos paslaugos“.

Apie 21 val. meras informavo: „Kur ir kiek barstė ar nebarstė išsiaiškinsim rytoj anksti ryte. Atsakingi savivaldybės asmenys ir „Klaipėdos paslaugos“ (valo šiaurinę miesto dalį) patikino, kad visos gatves valančios įmonės dirbs nakties metu, kad pagerinti situaciją miesto gatvėse. Išsamesnė informacija apie priežastis ir priimtas priemones – rytoj po pasitarimo. Ar mane tenkina esama situacija? – TIKRAI NE!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi