Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl rytą slidinėjo automobiliai: kalti viadukai ar „tarpinė tarp vairo ir sėdynės“?

„Šį rytą eismo sąlygos labai sudėtingos, keliuose plikledis. Atminkite, kad važiuojate su vasarinėmis padangomis, būkite labai atsargūs“, – ankstyvą trečiadienio rytą pranešė policija. Vairuotojai, panašu, patarimo nepaklausė, nes eismo įvykių suvestinės mirga nuo įvykusių avarijų.
Avarija Galvės gatvėje
Asociatyvi nuotr.: Avarija Galvės gatvėje / Ritos Gudės nuotr.

Praėjusią naktį kai kuriuose Lietuvos regionuose pašalo, tad vietomis ant kelio dangos susidarė plikledis. Jis sunkiau susidaro miestų gatvėse, tačiau važiuojant per tiltus, viadukus ar miškingose vietovėse reikia būti atsargesniam.

Tiltų ir viadukų spąstai

Dėl ore esančios drėgmės plikledis greičiausiai susiformuoja ant tiltų ir viadukų, kadangi po jais yra tuščia ertmė, o ne žemė. Ypatingai pavojingi tiltai per upes, nes šansai plikledžiui susidaryti ant šių yra patys didžiausi.

Daugelis transporto priemonių balandžio pabaigoje važinėja apautos vasarinėmis padangomis, kurių „darbinė temperatūra“ yra aukščiau 7 laipsnių. Esant žemesnei aplinkos temperatūrai, kaip nutiko trečiadienio rytą, vasarinės padangos nėra saugios ir žieminės automobilio stabilumą užtikrina geriau.

Miestuose plikledis dėl didelio eismo srauto paprastai išnyksta dar ankstų rytą, tačiau miškingose vietovėse esančius kelius sunkiau pasiekia saulės spinduliai, tad naktį susiformavęs ledas nutirpsta lėčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai