Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuo nustebins kelias į lietuvių pamėgtą Palangos rajoną?

Viena populiariausių vasaros atostogų vietų – Kunigiškių kvartalas Palangoje – nuo šiol dar patogiau pasiekiama kurorto gyventojams bei svečiams.
Kelias į Kunigiškes
Kelias į Kunigiškes / YIT nuotr.

Kelias, vedantis iš Palangos miesto į Kunigiškių gyvenamąjį rajoną, kurorto gyventojus ir svečius jau pasitinka gerokai atsinaujinęs. Iki remonto jo būklė buvo prasta, nors ši atkarpa yra pagrindinė į lietuvių pamėgtą ir sparčiai augantį pajūrio kvartalą. Vidutinis metinis paros eismo intensyvumas kelyje Kunigiškiai–Palanga siekia beveik 3 tūkst. automobilių. Vasarą šiame ruože judančių transporto priemonių srautas dar gerokai ūgteli.

Tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ pabaigė į šį rajoną vedančio kelio remontą.

Bendrovei užbaigus rekonstrukcijos darbus, keliu vairuotojams važiuoti tapo patogiau ir saugiau. Tvarkant kelio ruožą atkarpoje nuo 2,6 iki 6,6 kilometro, senoji asfalto danga buvo nufrezuota ir paklota nauja asfaltbetonio danga. Rekonstruotame ruože atnaujintos lėtėjimo ir greitėjimo juostos, horizontalusis kelio ženklinimas, autobusų sustojimo aikštelės bei sankryžos. Tikimasi, kad šie pokyčiai ne tik didins judėjimo keliu komfortą, bet ir turės tiesioginės įtakos avaringumo mažėjimui.

„Lietuvos pajūrio susisiekimo infrastruktūros gerinimas yra vienas prioritetinių šalies tikslų. Plėtodami galimybes saugesniam ir patogesniam judėjimui, kartu kuriame tvaresnės bei patrauklesnės Lietuvos įvaizdį tiek mūsų gyventojams, tiek ir svečiams iš užsienio. Šiemet vykdome keletą susisiekimo infrastuktūros atnaujinimo projektų pajūryje. Tai ir keliai, ir dviračių bei pėsčiųjų takai.

Pavasario pradžioje darbai įsibėgėjo Kuršių nerijoje, čia bendrovė „YIT Lietuva“ rekonstruoja kelią ir įrenginėja dviračių taką. Iš viso paskutiniuose Smiltynė–Nida dviračių ir pėsčiųjų tako rekonstrukcijos etapuose bus suremontuota 15,6 km pagrindinio tako ir 5,7 km iš Preilos ir Pervalkos vedančių takų“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ toliau tęsia 22 kilometrų sostinės gatvių rekonstrukcijos darbus, rekonstruoja į kultūros paveldo sąrašą įrašytą Vilniaus pakraštyje esantį Kazbėjų tiltą per Vokę. Taip pat remontą vykdo net 7 kelių ruožuose Vakarų Lietuvoje, tvarko atkarpą kelyje Pirčiupiai–Jašiūnai, atlieka kapitalinį remontą bei įrenginėja pėsčiųjų ir dviračių taką kelyje Šiauliai–Palanga, ruože nuo 137,09 iki 141,79 km. Taip pat darbuojasi 5 km atkarpoje kelyje Kaunas–Jurbarkas–Klaipėda (222-227 km). Šiame kelyje bendrovė remontuoja ir atkarpą nuo 191,68 iki 195,4 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus