Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kelių policija įvertino motociklininkų norą važiuoti „A juostomis“

Praėjusią savaitę Dakaro ralio dalyvis, motociklininkas Balys Bardauskas pateikė pasiūlymą įteisinti motociklininkų važiavimą „A juostomis“. Šią iniciatyvą palaikė sostinės meras Remigijus Šimašius ir su tokiu prašymu balandžio 30 d. kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį.
Viešasis transportas
Viešasis transportas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

O ką apie tokią galimybę galvoja ir kaip ją vertina Kelių policijos pareigūnai? Marija Kazanovič, Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė, 15min redakcijai atsiuntė štai tokį komentarą, iliustruojantį tarnybos poziciją. Žemiau pateikiame originalų komentaro tekstą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Kazanovič
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marija Kazanovič

Motociklų avarijų smarkiai padaugėjo

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais, per 4 mėn., įvyko beveik dvigubai daugiau eismo įvykių su motociklais (82,6 proc. daugiau), žuvo tiek pat žmonių, sužeista 85 proc. daugiau, taip pat įvyko daugiau įvykių ir sužeista daugiau motociklų keleivių, po 1 daugiau įvykių su mopedais.

Sveikiname motociklininkų bendruomenės iniciatyvą spręsti saugaus eismo problemas, įtraukiant į diskusiją kuo platesnį eismo dalyvių ratą. Pabrėžiame, kad pritariame bet kokioms iniciatyvoms, pagrįstai galinčioms prisidėti prie eismo saugumo gerinimo ir avaringumo mažinimo mūsų šalies keliuose.

Manome, kad pamatuotos ir pagrįstos eismo gerinimo iniciatyvos yra sveikintinos, tačiau turi būti gerai apsvarstytos, kiek prisidės prie eismo saugumo gerinimo ir avaringumo mažinimo, minimalizuojant galimas neigiamas priimtų sprendimų pasekmes.

Džiaugiamės augančia motociklininkų bendruomenės kultūra ir sąmoningumu ir tikimės pačios motociklininkų bendruomenės aktyvaus bendradarbiavimo užtikrinant eismo saugumą tobulinant teisės aktus ir eismo tvarką.

Lietuvos policija yra draugiška ir atvira bet kokiems siūlymams, kurie gali prisidėti prie eismo saugumo gerinimo ir avaringumo mažinimo, o Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai pasirengę bendradarbiauti su sostinės savivaldybe svarstant klausimą dėl motociklininkų bendruomenės siūlymo įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento