Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirk iš juoko: kaip teisinasi greičio pažeidėjai, lekiantys 174 km/val.

Greitį mėgstantys vairuotojai nepaiso ribojančių ženklų ir nebijo baudų. Kai kurie sugeba mieste lėkti ir 200 km/h greičiu. Kaip teisinasi ir kuo dar giriasi pažeidėjai?
Policininkas
Policininkas / KMŽ stopkadras

Į miesto gatves su kelių policija LRT TV laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ komanda išsiruošė vėlų pirmadienio vakarą. Į tamsą paniręs ir tik žibintų apšviestas miestas iš pirmo žvilgsnio alsuoja ramybe. Tačiau pareigūnai iliuzijas čia pat skuba sugriauti. Jie sako, kad užkietėjusiems greičio viršytojams nesvarbus nei paros laikas, nei savaitės diena.

„Visi draugai čia viršija greitį, visi turi galingas mašinas. Aš palyginti mažai [viršijau greitį]. Yra pažįstamų, kurie čia gerokai greičiau važiuoja. Būna ir tokių, kurie ir 200 km/h čia paspaudžia“, – pasakoja Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, pareigūnų sustabdytas vairuotojas.

Yra pažįstamų, kurie čia gerokai greičiau važiuoja. Būna ir tokių, kurie ir 200 km/h čia paspaudžia.

Nemažai paspaudė ir kitas vairuotojas Molėtų plente. Nors leistinas greitis tame kelio ruože yra 90 km/h, pažeidėjas skriejo 174 km/h. Pasak pareigūnų, vairuotojas teisinosi, esą pradėjo barškėti automobilis ir jis norėjo pasiklausyti, kas nutiko. „Taip jis norėjo atlikti rato diagnostiką“, – aiškina pareigūnai.

Didelis greitis, ypač permainingomis oro sąlygomis, gali būti net labai pavojingas, perspėja pareigūnai.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.