Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkai neskuba pradėti sezono, nors „sušvelnintos“ taisyklės jau leidžia

Šiemet motociklininkai sezoną gali pradėti kovo 1-ąją dieną: jeigu jokia kelio dangos dalis nėra padengta sniegu ar ledu, į gatves dviratės motorinės transporto priemonės gali išriedėti „apautos“ vasarinėmis padangomis. Tačiau jų antplūdžio nematyti – gatvėse ne kiekvienam miestiečiui pasisekė išgirsti prazvimbiantį motociklą.
Baikerių sezono uždarymas
Baikerių sezono uždarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip teigė vilnietis motociklininkas Aidas Bubinas, pagrindinė to priežastis yra oras: šiam sušilus bent iki dešimties laipsnių, motociklų gatvėse atsiras keliskart daugiau.

Daugelis palauks gerų orų sąlygų – siekiamybė važiuoti tikrai ne esant 3 laipsniams ir lyjant. Kai šviečia saulė ir yra 10 laipsnių – kodėl gi ne.

„Negalima sakyti, kad niekas nevažinėja – šiandien mačiau vieną motociklininką, važiuojantį per lietų. Manau, ir vakar (kovo 1-ąją) jų buvo. Aišku, nėra masiškai, kaip viduryje vasaros. Daugelis palauks gerų orų sąlygų – siekiamybė važiuoti tikrai ne esant 3 laipsniams ir lyjant. Kai šviečia saulė ir yra 10 laipsnių – kodėl gi ne“, – svarstė motociklininkas.

Prieš kelerius metus Susisiekimo ministerija paskelbė, kad motociklai, kurie bus naudojami eisme nuo lapkričio 1 iki kovo 31 d., privalo būti „apauti“ žieminėmis padangomis arba pažymėtomis M+S raidėmis. Tokio tipo padangos nėra dažnas reiškinys ir yra gaminamos toli gražu ne visiems motociklams, tad dviračių transporto priemonių bendruomenė tokia įstatymo pataisa gerokai pasipiktino.

Pernai jis buvo sušvelnintas: parengtos pataisos, nusakančios, kad vasarinėmis padangomis „apautu“ motociklu galima važiuoti lapkričio 1–31 ir kovo 1–31 dienomis, jeigu važiuojamoji kelio dalis nėra padengta sniegu ar ledu. Tad sezonas iš esmės nuo 7 mėnesių buvo pratęstas iki 9 – Vilniaus gatvėse sniegą kovo pradžioje pamatyti sudėtinga.

A.Bubinas prisiminė, kad ir 2016-aisiais kovo viduryje, kai buvo leidžiama važiuoti tik žieminėmis padangomis, išvažiavo į gatves. Tiesa, jo turimam „Honda“ motociklui gaminamos M+S padangos, kuriomis jis ir buvo „apautas“.

„Man nesuprantama, kai šviečia saulė, oro temperatūra yra 15 laipsnių, dangos – 25, tačiau važiuoti negalima. Dabar galiojantis, 2016-aisiais atsiradęs terminas – teisingas. Klimato atšilimas tikrai jaučiamas ir akivaizdus pavyzdys buvo pernai, kai jau kovo viduryje buvo labai šilta“, – teigė A.Bubinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai