Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Motyvacija Dubajuje nepažeisti eismo taisyklių – naujas automobilis

Dubajaus policija įteikė visiškai naujų automobilių raktelius dviems vairuotojams, per metus nepažeidusiems kelių eismo taisyklių. Fatima Darwish Al Emmadi laimėjo didyjį prizą, „Hyundai Veloster“, o Khowla Waleedas Al Marzouqi nugalėjo 18-21 metų vairuotojų kategorijoje ir nuo šiol vairuos „Hyundai Sonata“, rašo ibtimes.co.uk.
Dubajus
Dubajus / „Scanpix“ nuotr.

Dubajaus policija nusižengimų nepadariusius ir 24 „baltus taškus“ surinkusius vairuotojus apdovanoja nuo 2013-ųjų. Šiais metais įvairias smulkias dovanas gavo 1 800 vairuotojų, o pernai tokių buvo 1 500.

Šiame mieste galioja ne baudos balai, bet baltieji taškai, skirti saugiai važiuojančių žmonių paskatinimui. Surinkus atitinkamą baltų taškų kiekį, galima netgi susimokėti už KET pažeidimus. Norėdamas juos gauti, vairuotojas turi vienerius metus nepadaryti jokių nusižengimų su automobiliu, registruotu savo vardu.

Kiekvienas „švarus“ vairuotojas kas metus gauna 24 baltuosius taškus – po 2 už mėnesį.

„Anksčiau esu padariusi ne vieną klaidą, tačiau pastaruosius metus mano vairavimo istorija – švari“, – atsiimdama „Hyundai Veloster“, sakė F.D.Al Emmadi. Ji planuoja automobilį perleisti labdaros organizacijai.

Dubajaus eismo policijos vadovas Colas Saifas Muhairas Al Mazroui įsitikinęs, kad jų sistema yra gera: kai kitos valstybės rūpinasi tik kaip bausti pažeidėjus, šiame mieste saugiai vairuojantys žmonės yra papildomai skatinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas