Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas vairuotojas Vilniuje? 4 programėlės, kurios padės kelyje jaustis saugiau

Vilniaus gatvės alsuoja miesto šurmuliu ir kultūra, o naujiems vilniečiams miestas tampa ir gatvių labirintu. Anot Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, rugsėjį į sostinės gatves išvažiuoja apie 30–40 proc. daugiau automobilių, lyginant su vasaros srautu, rašoma „Tele2“ pranešime spaudai.
Google Maps ir Waze programėlės
Google Maps ir Waze programėlės / Telia nuotr.

Rudens spūstys gali sukelti stresą net ir patyrusiems vairuotojams. Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas, siūlo keletą nemokamų programėlių, kurios padės vairuotojams nepasimesti mieste.

„Atvykę į sostinę, studentai susiduria su transporto chaosu: naujos gatvės, žiedinės sankryžos, spūstys. Ši sumaištis ne tik apsunkina jų orientaciją, bet ir didina eismo įtampą visiems. Net ilgus metus sostinėje gyvenantys žmonės dažnai nežino visų gatvių ir naudojasi navigacija. Todėl, kur galima, sumažinkite stresą ir sau, ir aplinkiniams“, – pataria A.Lukošius.

Navigacijai – „Waze“

Tai yra bendruomenės pagrindu veikianti navigacijos programa, kuri padeda vairuotojams išvengti eismo spūsčių ir kitų kelio netikėtumų. Programėlė nuolat tobulėja dėl milijonų aktyvių naudotojų, kurie realiu laiku atnaujina žemėlapius ir dalijasi informacija apie eismo sąlygas.

Pavyzdžiui, eismo įvykius, autostradose sustojusius automobilius, kelio remonto darbus ir kt. Ši dinamiška bendruomenės pagalba užtikrina itin tikslius ir aktualius duomenis, leidžiančius rasti efektyviausius maršrutus ir išvengti spūsčių. Dėl šių privalumų „Waze“ tapo populiariausia navigacijos programėle pasaulyje.

Parkavimui vietą surasti ir apmokėti padės „Unipark“

Programėlė ypač patogi studentams, dažnai keliaujantiems po miestą ir ieškantiems greito bei paprasto būdo apmokėti už parkavimą. Su ja galite išmaniajame telefone atsiskaityti už parkavimą miestų zonose, nereikia ieškoti parkomatų ar turėti smulkių pinigų.

„Unipark“ automatiškai nustato jūsų buvimo vietą ir siūlo pasirinkti tinkamą parkavimo zoną, todėl jums nereikia jaudintis dėl klaidingo pasirinkimo. Ji taip pat veikia visoje Lietuvoje, tad studentai gali ja naudotis grįžę į namus kituose Lietuvos miestuose, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Šiauliuose, Druskininkuose, Palangoje ar Nidoje.

Viskas viename – „carOne“

Nuo parkavimo mokėjimo ir stovėjimo laiko valdymo iki automobilio dokumentų saugojimo. Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams, ypač tiems, kurie dar nėra gerai susipažinę su sostine, apmokėti už automobilio stovėjimą mokamose stovėjimo zonose taps paprasta.

Įsidiegus „carOne“ į išmanųjį telefoną ir patvirtinus savo tapatybę, programėlė automatiškai prideda vartotojui priklausančius automobilius, taip pat vairuotojo pažymėjimo ir techninės apžiūros galiojimo datas. Be to, programėlėje galima rasti automobilio registracijos liudijimą, o tai itin patogu, jei fizinį dokumentą pamiršote namuose arba jį pametėte.

Surask savo automobilį su „Find My Car“

Įsivaizduokite, kad atvykstate į naują miestą ir pastatote automobilį didžiulėje stovėjimo aikštelėje. Kalbėdami telefonu ar būdami išsiblaškę dėl kitų priežasčių, galite nepastebėti, kur palikote savo transporto priemonę. Naujas miestas gali blaškyti dar labiau nei įprastai — ypač studentus, kuriems tenka susiorientuoti universiteto aplinkoje, surasti auditorijas, prisitaikyti prie išaugusio mokslo krūvio, ir pažindintis su intensyviu Vilniaus eismu.

Kai kurios stovėjimo aikštelės, ypač daugiaaukštės ar požeminės, yra tokios sudėtingos, kad lengva pasimesti. Čia gali padėti „Find My Car“ programėlė. Tai paprasta aplikacija, kuri leidžia pažymėti automobilio stovėjimo vietą, kai tik jį pastatote. Jei grįžtant prie automobilio neatsimenate, kur jis stovi, programėlė parodys jums kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi