Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas ženklas Vilniuje sukėlė daug klausimų: kaip dabar statyti automobilius?

15min skaitytojai – labai pastabūs. Vos tik Vilniaus Naugarduko gatvėje atsirado naujas žymėjimas, nurodantis, kaip derėtų parkuoti automobilius, gavome net kelis laiškus su klausimais: kas čia vyksta?
Naujai pasirodęs parkavimosi ženklas Vilniuje
Naujai pasirodęs parkavimosi ženklas Vilniuje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

gazas@15min.lt

Kelių policijos atstovai informavo 15min, kad nelabai gali ką pakomentuoti – ženklus stato savivaldybė. Todėl paaiškinimo kreipėmės į susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto komandos vadovą Antoną Nikitiną.

Naugarduko gatvės rekonstrukcija: dviračių takai ir nauja parkavimo tvarka

Pasak A.Nikitino, Naugarduko gatvės atkarpa tarp Smolensko ir Švitrigailos gatvių tapo draugiškesnė dviratininkams – čia paženklintos dviračių juostos, kad ja galėtų saugiai važiuoti ne tik automobiliai, bet ir dviratininkai. Gatvė tapo saugesnė ir kitiems eismo dalyviams – dėl pokyčių mažėja automobilių greitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Naujai pasirodęs parkavimosi ženklas Vilniuje
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Naujai pasirodęs parkavimosi ženklas Vilniuje

Specialistas paaiškino, kad pernai atnaujintoje Naugarduko gatvės dalyje (tarp Smolensko ir Švitrigailos g.) susiaurėjo važiuojamoji dalis, o parkavimo vietos paslinktos nuo gatvės krašto. Abipus gatvės tilpo vienpusio eismo dviračių juostos su apsaugos zona automobilių durelėms atidaryti. Toks dviračių juostų atskyrimas ir ženklinimas atliekamas vadovaujantis tarptautine praktika – panašių pavyzdžių galima rasti Ispanijoje, Vokietijoje, JAV ir kitur.

Tad šie informaciniai skydai skirti pranešti vairuotojams apie pokyčius gatvėje. Kol nesuženklintos parkavimo vietos (tai planuojama atlikti per mėnesį), vairuotojai, statydami automobilius, turi vadovautis Kelių eismo taisyklėmis – statyti automobilį lygiagrečiai ženklinimui, ant jo neužvažiuodami, aiškino A.Nikitinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas