Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujos linijos Panevėžio gatvėse: pažeidėjais tampa ir stovintys, ir važiuojantys

Panevėžyje atnaujinus nemažai gatvių, jose atsirado ir naujas ženklinimas. Panevėžiečiai spėjo pastebėti, kad daugelyje vietų gatvėse nupieštos nebe punktyrinės, o ištisinės linijos. Toks ženklinimas apsunkino teisėtą automobilių parkavimą gatvėse.
Velžio kelias
Velžio kelias / 15min skaitytojo nuotr.

Į 15min redakciją kreipęsis panevėžietis atsiuntė keletą fotografijų. Jose įamžinti Velžio kelyje stovintys automobiliai. Anksčiau šioje vietoje transporto priemonėms stovėti nebuvo draudžiama, tačiau po gatvės asfaltavimo darbų čia atsirado naujas ženklinimas.

Pasak panevėžiečio, vairuotojai ir toliau laikosi senų įpročių, čia stato automobilius ir net patys nesupranta, jog pažeidžia taisykles.

15min skaitytojo nuotr./Velžio kelias
15min skaitytojo nuotr./Velžio kelias

„Dabar, kai yra linijos, stovintys automobiliai verčia vairuotojus kirsti ištisinę liniją. Pažeidimus matau kiekvieną dieną, nes pro čia važiuoju. Stovi ir tie patys, ir vis kiti automobiliai. Kažkada bandžiau sudrausminti vieną moterį, pasistačiusią mašiną Velžio kelyje. Ji man pasakė, kad jokie ženklai stovėti čia nedraudžia.

Tuomet liepiau jai pasiskaityti Kelių eismo taisykles, nes ten aiškiai parašyta, kad statyti automobilį gatvėje galima tik tuomet, jei nuo borto iki ištisinės linijos yra daugiau kaip trys metrai. Šiuo atveju atstumas mažesnis, todėl visi, kas ten stovi, pažeidžia taisykles. O važiuojantys vairuotojai privalo stovinčius automobilius apvažinėti ir kirsti ištisinę liniją“, – sakė pasipiktinęs panevėžietis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius

Panevėžio apskrities VPK kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Erikas Klimas patikino, kad situacija pareigūnams yra žinoma. Anot viršininko, kadangi linijos nupieštos visai neseniai, kol kas nėra skubama pažeidėjų bausti.

Pareigūnai Velžio kelyje, Staniūnų, Molainių ir kitose gatvėse, kuriose atsirado naujas ženklinimas, vairuotojus kol kas tik informuoja apie gresiančias baudas. Policija tikisi, kad vairuotojai bus sąmoningi ir automobilius statys nepažeisdami Kelių eismo taisyklių.

Policijos teigimu, gatvės skirtos eismui, o ne automobilių statymui. Tose gatvėse, kur bus įmanoma platinti jų pakraštį, pagal planą turėtų atsirasti parkavimo vietos. Visur kitur automobilių stovėjimas bus uždraustas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius

Sprendimu apriboti stovėjimą gatvėse itin pasipiktino tie panevėžiečiai, kurie už savo automobilio valytuvo rado įspėjamuosius pranešimus apie pažeidimą. Staniūnų gatvėje sutiktas panevėžietis Linas sakė, kad automobilio parkavimas gatvėje dažniausiai būdavo paskutinė viltis pastatyti automobilį arčiau namų.

„Pažiūrėkite į kiemus – pilna automobilių, vakarais nėra laisvų vietų. Darbą baigiu 17 valandą. Jei dar sustoju parduotuvėje, vietą kieme rasti beviltiška. Tai ką man dabar daryti? Darbą kitą susirasti, kad grįžčiau namo anksčiau? Kam čia gatvėje tos mašinos trukdė? Stovėjo visi visą gyvenimą ir problemų nebuvo. Nežinau, kur dabar statysiu. Į kaimynų kiemus važiuoti nesinori. Ten irgi vietos mažai. Paskui dar pradės padangas badyti, kad ne jų namo gyventojas pastatė mašiną“, – pasipiktinimo neslėpė „Volkswagen“ vairuotojas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policija dalija informacinius lapelius

Policijos pareigūnai tvirtina, kad ištisinės linijos bus piešiamos ir kitose gatvėse, o piktybiškai taisykles pažeidinėjantys vairuotojai sulauks nuobaudų.

Be to, automobilių statymo kontrolę galės vykdyti ir Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas