Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenaudojami ir daugiabučių kiemuose pūvantys automobiliai gali būti konfiskuojami

Didmiesčių gyventojai neretai susiduria su parkavimo kiemuose problema. Dažna šeima turi ne po vieną automobilį, o kiemai – ne guminiai, tad vietos savo transporto priemonei atsiranda ne visada. Ką daryti, kad kiemuose erdvės būtų daugiau? Pašalinti iš ten neeksploatuojamus automobilius, kurie metų metais nejudinami ir baigia įaugti į žemę.
Apleistas automobilis Pilaitės rajone
Apleistas automobilis Pilaitės rajone / 15min.lt skaitytojo Stanislavo nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Virginijus Mačėnas sako, kad gyventojai dėl apleistų automobilių ne dažnai, tačiau kreipiasi.

Dažnai būna taip, kad automobiliai stovi kiemuose be techninės apžiūros, be draudimo daug metų.

Anot pareigūno, galbūt žmonėms trūksta informacijos apie tai, jog apie neeksploatuojamus automobilius jie gali pranešti policijai ir pareigūnai šia problema pasirūpins.

„Tai nėra kelių eismo taisyklių pažeidimas. Atsakomybė už tai yra numatyta Administracinės teisės pažeidimų kodekse. Neeksploatuojamo automobilio laikymas daugiabučio kieme yra priskirtas prie pažeidimų aplinkos apsaugai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Virginijus Mačėnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Virginijus Mačėnas

Dažnai būna taip, kad automobiliai stovi kiemuose be techninės apžiūros, be draudimo daug metų. Padangos nuleistos. Toks automobiliais yra aiškiai neeksloatuojamas. Taip pat būna atvejų, kad po avarijos automobilį nutempia į daugiabučio kiemą ir ten jį laiko“, – sako Virginijus Mačėnas.

Tokio automobilio laikymas bendro naudojimo kiemuose užtraukia baudą nuo 72 iki 144 eurų. Jei net ir po pirmosios baudos savininkas į prašymą pašalinti iš kiemo automobilį nereaguoja, jam antrą kartą gali būti skirta bauda nuo 144 iki 289 eurų siekianti bauda, o transporto priemonė, teismo sprendimu, gali būti konfiskuota.

Tiesa, pareigūnai savininko bausti neskuba. Pirmiausia asmuo būna raštiškai įspėtas ir paraginamas pašalinti savo automobilį iš kiemo. Jei reikalavimas nevykdomas, tuomet jau tenka bausti.

Tačiau Virginijus Mačėnas sako, kad daugumai savininkų du kartus kartoti nereikia ir jau po pirmojo įspėjimo automobilis būna pašalinamas iš kiemo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai