Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio ir Utenos kelių policijos pareigūnai suvienijo jėgas girtų vairuotojų paieškai

Sekmadienį Panevėžyje surengtas reidas, kurio metu prie Aukštaitijos sostinės kelių policijos pareigūnų prisijungė kolegos iš Utenos. Visą dieną mieste vyko intensyvi eismo dalyvių kontrolė, surengti du reidai.

Pirmiausia Utenos ir Panevėžio kelių policijos pareigūnai reidą surengė kelio Vaivadai-Paliūniškis atkarpoje.

Kiek po devintos valandos ryte pradėta vairuotojų patikra netrukus davė rezultatų. Nustatyti trys vairuotojai, kurie prie vairo išdrįso sėsti neblaivūs.

Panevėžio aps. VPK nuotr./Policijos reidas
Panevėžio aps. VPK nuotr./Policijos reidas

Visi vairuotojai, kuriems užfiksuotas girtumas, vieningai tvirtino, kad alkoholis jų kraujyje liko po vakarykščių linksmybių.

Du iš trijų vairuotojų, kurie buvo nušalinti nuo vairavimo, spėjo pasirūpinti, kad jų automobilį nuvairuotų blaivus asmuo, turintis tam teisę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos reidas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Policijos reidas

Vienam vairuotojui į pagalbą neatskubėjo niekas. 1,24 lengvą girtumą pademonstravusiam vyrui teko laikinai atsisveikinti su „Peugeot“ automobiliu.

Paaiškėjo, kad neblaivus vairuotojas apskritai jau dešimtmetį neturi teisės vairuoti, o transporto priemonė priklauso jo mamai. Automobilis išvežtas į aikštelę saugojimui.

Kiek vėliau Utenos ir Panevėžio policijos pareigūnui pasklido po miesto gatves, o vėl į reidą susibūrė 15.30 val. Nemuno gatvėje. Čia pareigūnai taip pat tikrino visus pravažiuojančius automobilius, vairuotojų blaivumą ir dokumentus.

Pirmųjų pažeidimų ilgai laukti nereikėjo. Policijai įkliuvo 0,15 promilės „įpūtęs“ vairuotojas, kuris policijos pareigūnams negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo. Patikrinus paaiškėjo, kad vyras teisės vairuoti neturi.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido vietoje

Utenos policijos pareigūnų dėmesį patraukė „Citroen“ vairuotojas. Per atstumą alkoholį fiksuojantis matuoklis parodė, jog vairuotojas gali būti išgėręs.

Netrukus vyras patikrintas pučiant į alkoholio matuoklio vamzdelį. Ekrane sužibo skaičiai 0,98. Lengvai apgirtęs vairuotojas tikino, kad gėrė du bokalus alaus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido vietoje

Po reido Utenos ir Panevėžio policijos pareigūnai suskaičiavo, kiek buvo patikrinta vairuotojų. Dviejų reidų metu į matuoklį papūtė daugiau kaip 400 vairuotojų.

Išaiškinti keturi neblaivūs vairuotojai. Visiems jiems nustatytas lengvas girtumas. Taip pat įkliuvo du vairuotojai, kurie sėdo prie vairo tam neturėdami teisės. Užfiksuota ir kitų pažeidimų. Vienas asmuo nubaustas už važiavimą be diržo, įkliuvo ir alkoholio nevengęs dviratininkas.

Policijos pareigūnai primena, kad panašūs reidai vyks ir ateityje, tad vairuotojai turėtų susimąstyti apie padarinius prieš sėsdami prie vairo neblaivūs ar neturėdami tam teisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas