Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policijos akiratyje – eismo dalyvių pažeidimai pėsčiųjų perėjose

Trečiadienį Panevėžio policijos pareigūnai surengė akciją, kurios metu stebėjo, ar automobilių vairuotojai perėjose praleidžia pėsčiuosius, ar patys pėstieji paiso taisyklių ir ar nusižengimų nedaro dviratininkai. Nors daugelis eismo dalyvių kelyje elgėsi kultūringai, tačiau keli pažeidėjai įkliuvo.
Pėsčiųjų perėja
Pėsčiųjų perėja / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Dėmesys – pėsčiųjų perėjoms

Pirmiausia policijos pareigūnai specialiomis spalvomis nepažymėtą savo automobilį pasistatė netoli Ramygalos ir Durpyno gatvių sankryžos. Automobilyje įrengtos kameros buvo nukreiptos į čia esančią nereguliuojamą pėsčiųjų perėją.

Per pusvalandį šioje vietoje pažeidimus padarė keletas vairuotojų. Apie kai kuriuos iš pažeidėjų nežymėtu automobiliu dirbę pareigūnai pranešė kiek toliau stovėjusiam kitam ekipažui. Šie pažeidėjus stabdė ir rašė protokolus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Pėsčiųjų perėja
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Pėsčiųjų perėja

Po to veiksmas persikėlė į Ramygalos ir Katedros gatvių sankryžą, tačiau čia pažeidimų neužfiksuota ir galiausiai pareigūnai užėmė pozicijas kameras nukreipę į perėją Nemuno gatvėje, greta poliklinikos. Šioje vietoje pažeidėjų taip pat pasitaikė.

Taisyklėms nusižengė ir dviratininkai, per perėją dviračiu tiesiog važiavę, ir automobilių vairuotojai, nepraleidę pėsčiųjų. Šioje vietoje kai kurie vairuotojai taip pat buvo stabdomi kiek toliau stovinčio kito policijos ekipažo, tačiau didžioji dalis pažeidėjų gaus pranešimus apie pažeidimą paštu.

Iš viso priemonės metu nustatyta net dešimt automobilių vairuotojų, kurie perėjose nepraleido pėsčiųjų. Užfiksuotas ir vienas taisykles pažeidęs dviratininkas.

Nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Už šį administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Policijos pareigūnai primena, kad nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos stebimos nuolat ir pažeidimai jose gali būti fiksuojami vairuotojams aplink pareigūnų net nematant.

VIDEO: Panevėžio pareigūnai stebėjo, kaip elgiasi vairuotojai pėsčiųjų perėjose

Tikrino ir blaivumą

Po šios priemonės Panevėžio policijos pareigūnai surengė ir vairuotojų blaivumo patikrinimą. Iš pradžių reidas vykdytas dviejose vietose – Panevėžio rajone, netoli Velžio ir tuo pačiu metu mieste, J.Tilvyčio gatvėje prie žiedo. Po kurio laiko pajėgos persikėlė į Elektros gatvę, kur buvo blokuojamas eismas ir tikrinamas kiekvienas automobilis.

Reido metu policijos pareigūnai patikrino 339 vairuotojų blaivumą. Nors beveik visi vairuotojai buvo blaivūs, tačiau vienam panevėžiečiui teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu. Nuo miesto pusės link Velžio važiavęs ir sustabdytas „Audi“ vairuotojas įpūtė 0,7 promilės, o tai reiškia lengvą girtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento