Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžyje atnaujinta į „Via Baltica“ vedanti Smėlynės gatvė: kas pasikeitė

Panevėžyje baigti su europine magistrale „Via Baltica“ besijungiančios Smėlynės gatvės kapitalinio remonto darbai.
Panevėžyje atnaujinta Smėlynės gatvė
Panevėžyje atnaujinta Smėlynės gatvė / Panevėžio sav. adm. nuotr.

Pirmadienį oficialiai atidaryta gatve jau gali naudotis visi eismo dalyviai. Tikimasi, kad atnaujinta viena svarbiausių miesto susisiekimo arterijų pagerins susisiekimo sąlygas ir prisidės prie eismo saugumo didinimo, taip pat palengvins tranzitinio ir keleivinio transporto judėjimą.

„Panevėžio miesto gatvių atnaujinimo darbus planuojame kryptingai ir nuolat ieškome sprendimų, kaip pagerinti susisiekimo sąlygas tiek gyventojams, tiek verslui, tiek miesto svečiams, užtikrinti eismo saugumą mieste. Smėlynės gatvė – strateginė miesto susisiekimo infrastruktūros arterija svarbi miesto gyventojams ir esanti pagrindine jungtimi Rygos link važiuojančiam keleiviniam ir krovininiam transportui. Džiaugiuosi, kad dabar galėsime saugiai ir komfortiškai važiuoti ne tik automobiliais, bet bus užtikrintas ir pėsčiųjų, dviratininkų saugumas. Dėkoju rangovams, atlikusiems gatvės kapitalinio remonto darbus ir visiems linkiu gero kelio“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Remonto metu apie 1,2 km ilgio Smėlynės gatvės dalis nuo Šiaurinės gatvės sankryžos iki geležinkelio pervažos sutvarkyta kapitaliai – gatvė naujai išasfaltuota, atnaujintas apšvietimas, įrengti modernūs LED šviestuvai su pritemdymo funkcija, įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos eismo saugumą didinančios iškiliosios pėsčiųjų perėjos, įdiegti lietaus nuotekų tinklai, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai bei naujai įrengtos autobusų stotelės. Be to, žaliosiose zonose buvo pasėta veja, pasodinti želdiniai. Smėlynės ir Paliūniškio gatvių sankryžoje įrengtas išmanusis šviesoforo postas, kuris pagerins eismo reguliavimą ir saugumą.

Tvarkant gatvės infrastruktūrą, ypatingas dėmesys buvo skiriamas jos pritaikymui žmonėms su regėjimo ir judėjimo negalia. Pėsčiųjų ir dviračių takuose įrengtos patogios šaligatvių nuovažos, vedimo linijos akliesiems pažymėtos spalvomis bei iškiliomis trinkelėmis, taip užtikrinant saugų ir patogų naudojimąsi gatve visiems eismo dalyviams.

„Nuo šiandien tiek vietos gyventojai, tiek miesto svečiai galės saugiai, komfortiškai važiuoti ir pasiekti savo kelionės tikslą dar viena atnaujinta gatve. Dėkoju Susisiekimo ministerijai už finansinį indėlį, rangovams – už kokybiškai atliktą darbą, o visiems eismo dalyviams linkiu saugių kelionių“, – sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Gintautė Atkočienė.

Smėlynės gatvė buvo tvarkoma etapais. Pirmuoju etapu darbai buvo atliekami gatvės dalyje nuo Šiaurinės gatvės sankryžos iki miesto ribos. Panevėžiečiai ir miesto svečiai jau nuo praėjusių metų vidurio naudojasi naujai išasfaltuota beveik 800 metrų ilgio 4 eismo juostų gatve. Atliekant šios gatvės atkarpos kapitalinį remontą, buvo atnaujintas apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takai, dalis lietaus nuotekų tinklų, įrengta griovių sistema, mažoji architektūra, eismo saugumo priemonės bei įrengta Smėlynės ir Šiaurinės gatvių žiedinė sankryža.
Smėlynės gatvės kapitalinio remonto darbus nuo Šiaurinės gatvės sankryžos iki miesto ribos atliko AB „Hisk“, o kitos Smėlynės gatvės atkarpos darbus – UAB „Ukmergės keliai“.

„Mums itin džiugu matyti, kaip po rekonstrukcijos pasikeitė Smėlynės gatvės vaizdas ir pats jos funkcionalumas. Dabar ji ne tik estetiškai patrauklesnė, bet ir gerokai saugesnė visiems eismo dalyviams. Ypatingai vertiname, kad ši gatvė tapo draugiškesnė aplinkai – joje atsirado pėsčiųjų ir dviratininkų takai, kurių anksčiau čia tiesiog nebuvo. Džiaugiamės, kad sklandžiai bei efektyviai atlikę darbus drauge prisidėjome prie Panevėžio atnaujinimo“, – sako AB „HISK“ ir UAB Ukmergė keliai infrastruktūros projektų/statybos vadovas Simonas Šegžda.

Visam 2 km ilgio ruožui kapitaliai suremontuoti – nuo geležinkelio pervažos iki miesto ribos – iš valstybinės Kelių priežiūros ir plėtros programos buvo skirta apie 4,5 mln. Eur, beveik pusė milijono eurų skirta iš Savivaldybės biudžeto. Skaičiuojama, kad Smėlynės gatve, kuri yra pagrindinė jungtis Rygos link važiuojančiam keleiviniam ir krovininiam transportui, per parą vidutiniškai pravažiuoja daugiau kaip 16 tūkst. transporto priemonių.

Panevėžys tęsia miesto atnaujinimo darbus, siekdamas pagerinti gyvenimo kokybę gyventojams ir užtikrinti saugų bei patogų susisiekimą tiek mieste, tiek su kitais regionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas