Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pardavėjai ir montuotojai vieningi – lietuviai dažniau renkasi brangias padangas

Prieš keletą dienų iškritęs pirmasis gausus sniegas sujudino vairuotojus, kad laikas keisti automobilių padangas. Kaip ir kiekvienais metais, padangų keitimo vietose nutįso milžiniškos eilės norinčiųjų sumontuoti žieminį apavą automobiliams.
Padangų keitimo servisuose Vilniuje klientų antplūdis
Padangų keitimo servisuose Vilniuje klientų antplūdis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Išvykų į servisus metu nepraleidome progos pasiteirauti meistrų – ar keičiasi padangų tendencijos ir gal vairuotojai mieliau renkasi brangias, žinomų prekės ženklų ir kokybiškas padangas?

Vienoje didžiausių padangų montavimo ir pardavimo tinklų „Melga“ servise Vilniuje, prie padangų balansavimo staklių plušantis meistras Tomas patikino, kad blogos ir senos žieminės padangos jų servise pasitaiko retai.

„Sunku pasakyti, ar didelė dalis vairuotojų montuojasi geras padangas, tačiau, kad tokių daugėja, tai tikrai. Va, pavyzdžiui, dabar balansuoju jau kokį penkioliktą padangų komplektą iš eilės ir visos naujos ir kokybiškos padangos“, – tikina meistras.

TAIP PAT SKAITYKITE: Padangų keitimo karštinė: tiems, kurie nespėjo iki pirmo sniego, telieka tikėtis stebuklo

Tos pačios įmonės projektų vadovas Saulius Padegimas tvirtina, kad meistras sako tiesą – retas kuris atsiveža persimontuoti blogas, netinkamas padangas, tačiau tai nereiškia, kad dominuoja tik brangios padangos:

„Žiemai įprastai žmonės perka geresnes padangas nei vasarai, matyt, įvertindami sunkesnes kelio sąlygas. Nepasakyčiau, kad žiemos sezono metu dominuotų ekonominės klasės padangos, tačiau visų trijų kokybės lygmenų padangų parduodamas panašus skaičius“, – tikina „Melga“ atstovas S.Padegimas.

VIDEO: Padangų keitimo servisuose Vilniuje – klientų antplūdis

„Retas kuris atsiveža persimontuoti blogas, netinkamas padangas. Bet jeigu taip ir pasitaiko, mūsų meistrai klientą informuoja, jeigu pastebi, kad padangos nėra tinkamos toliau naudoti – pamatuoja protektoriaus gylį, parodo pažeidimus, jeigu tokių rado“, – priduria specialistas.

Žinoma, nereikia pamiršti, kad didelėse įmonėse padangų nemontuoja mažesnes pajamas gaunantys vairuotojai, kurie greičiausiai nepirks brangiai kainuojančių žinomų prekių ženklų padangų.

Įmonės „Juta“ vadovas Audrius Gelžinis teigia, kad parduodamų „Premium“ segmento padangų skaičius vis didėja:

„Jaučiame tendenciją (ypač didesniuose miestuose), kad žmonės vis dažniau renkasi geresnes padangas. Kita vertus, mes paties pigiausio segmento (abejotinų gamintojų, už kurio kokybę negalėtumėme garantuoti) net neturime, todėl nelabai turime informacijos, kas vyksta tame kainų lygyje“, – tikina A.Gelžinis.

„Tokia pati situacija ir su montavimu – vis daugiau montuojame gerų, brangių, kokybiškų padangų“, – priduria pašnekovas.

VIDEO: Padangos: ką reikia žinoti apie automobilio apavą?

Brangios – nebūtinai geriausios

Daugeliu atveju padangos, ar bet kokio kito produkto kaina, nusako ir jo kokybę. Tačiau taip būna ne visada. 15min anksčiau rašė apie naujausius padangų testus, kurių galutinėje rikiuotėje į pirmąsias pozicijas įsimaišydavo ir ekonominės klasės gamintojų produktai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Padangų testas: ar biudžetinės padangos gali varžytis su brangiomis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai