Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirinkti saugų greitį protingiau nei keiksnoti kelininkus

Kaip ir kiekvieną žiemą, Lietuvos keliai pasidengė sniego sluoksniu. Ir kaip ir kiekvieną žiemą dalis vairuotojų nuolat keiksnoja kelininkus, kad šie nespėja nuvalyti ar pabarstyti kelių. Tačiau kas yra blogiau – nenuvalytas kelias, ar nepasirinktas saugus greitis?
Šiaulių rajone nuo kelio nuvažiavo maršrutinis autobusiukas, yra sužeistų žmonių
Šiaulių rajone nuo kelio nuvažiavo maršrutinis autobusiukas, yra sužeistų žmonių / Šiaulių AVPK nuotr.

Trečiadienį Šiaulių rajone įvyko būtent tokia situacija – kelininkai nespėjo nuvalyti kelio, o vairuotojas nesugebėjo pasirinkti saugaus atstumo.

Dėl nenuvalyto ir slidaus kelio vairuotojas negalėjo matyti kelio nelygumų. Spėjama, kad dėl nepasirinkto saugaus greičio ir užvažiavimo ant kelkraščio ir įvyko avarija.

Kaip tikina policijos pareigūnai, avarijos vietoje, kuri yra ties Vainagių kaimu, kelias yra vingiuotas ir ganėtinai siauras, o kelkraščiai yra statoki. Tad užvažiavus ant krašto automobilis tampa praktiškai nevaldomu.

Kodėl vairuotojai nuolat teigia, kad kelininkai nepasiruošė žiemai, tačiau nepadaro to patys? Negi mes, visi vairuotojai neturime individualiai pasiruošti šaltajam metų laikui, taip pat kaip ir kelininkai?

Šiuo atveju pasiruošimas žiemai tai ne pasirūpinimas automobilio technine būkle, o supratimas, kad kartu su besikeičiančiais orais, turi keistis ir vairavimo stilius.

Šio vairuotojo nepasiruošimo žiemai rezultatas – traumą patyręs pats vairuotojas ir dar trys jo bendrakeleiviai, kurių vienas paguldytas į reanimaciją.

Lietuvos policija, o taip ir įvairių apskričių kelininkai nuolat primena vairuotojams, kad žiemą neapsnigtų kelio ruožų nebūna – viską nuvalyti ir nubarstyti iš karto yra fiziškai neįmanoma. Vienintelė išeitis kaip nepakliūti į žiemos kelio spąstus – keisti vairavimo stilių, mažinti greitį ir būti atidiems kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai