Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 14 /2023 09 15

Paskutinis įspėjimas ratuotiems Laisvės alėjoje – dviračių tako čia nėra

Įvažiavę į Kauno Laisvės alėją dviratininkai ar paspirtukininkai dažniausiai pamiršta, kad čia karaliauja pėstieji. Daugelis įsivaizduoja, kad kairėje pusėje (link Soboro) suformuotas takas yra skirtas dviračiams. Bet taip nėra, dviračių tako Laisvės alėjoje nėra. Tai ketvirtadienį visiems ratuotiems priminė surengta policijos akcija. Iškelti ir nauji perspėjantys ženklai.
Laisvės alėjoje įrengti nauji ženklai
Laisvės alėjoje įrengti nauji ženklai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Darnaus judumo savaitės proga ketvirtadienį Laisvės alėjoje, prie Kauno centrinio pašto pastato, Kauno savivaldybė kartu su policija surengė akciją, skirtą pažaboti ratuotus „lakstūnus“.

Policijos pareigūnai matavo „skrajūnų“ greitį, o savivaldybės atstovai pristatė naujus įspėjamuosius ženklus. Jų, įrengtų septyniose vietose, tikslas ­– priminti, kad kairėje Laisvės alėjos pusėje (Soboro link) driekiasi mišrus, ne tik dviračiams skirtas, takas, o jame turi darniai judėti visi – ir riedantieji, ir pėsti.

Deja, vis dažniau pastebima atvejų, kuomet dviračių, paspirtukų ir net vienaračių naudotojai nesilaiko saugaus greičio ir čia jaučiasi vienvaldžiais šeimininkais.

Paskutinis įspėjimas

Kaip 15min tikino Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, tai yra paskutinis įspėjimas dviratininkams ir paspirtukininkams. Jei situacija nepakis, toliau daugelis neatsižvelgs į galiojančias taisykles, saugumo reikalavimus, bus pasiūlyta važiuoti gretima Kęstučio gatve, kur yra įrengtas dviračių takas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas