Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

Paspirtukas – žaislas ar transporto priemonė: policija skaičiuoja nelaimes, draudikai – traumas

Prasidėjus paspirtukų sezonui pasipylė ir traumos, kurias patiria jais važiuojantys ar nuo paspirtukininkų nukentėję kiti eismo dalyviai. Taip sako ir policijos atstovai, ir draudikai. Pastarieji pastebi tendenciją, kad nuo 2019 m. traumų, susijusių su paspirtukais, skaičius išaugo net tris kartus. Kas kaltas?
Įvykio vietoje
Įvykis Vilniuje, Saltoniškių g., kai nukentėjo paspirtukininkas / 15min nuotr.

Paryžius buvo vienas pirmųjų, kur pradėti nuomoti elektriniai paspirtukai, tačiau dabar Prancūzijos sostinė žengė žingsnį kita kryptimi. Sekmadienį čia vyko referendumas, kuriame dalyvavo vos apie 9 proc. rinkėjų, bet absoliuti dauguma jų pasisakė prieš el.paspirtukų nuomą jų mieste.

Tad, nors referendumas ir vadintas patariamuoju, Paryžiaus vadovai ketina nebepratęsti sutarčių su nuomos kompanijomis.

Vilnius kol kas radikalių priemonių imtis neketina. Tiek savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“, tiek ir el.paspirtukus nuomojanti bendrovė tikina besiimančios priemonių, kad ir patys paspirtukininkai, ir kiti eismo dalyviai būtų saugesni. Tiek, kad tos priemonės kol kas apsiriboja atmintinėmis, rekomendacijomis ir pažadais pažeidėjus bausti pagal galimybes.

Plačiau skaitykite čia: Paryžius kratosi nuomojamų elektrinių paspirtukų, o kas bus daroma Vilniuje?

Per du mėnesius Vilniuje nukentėjo jau 7

Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja informavo, kad policijos pareigūnai irgi pastebi, jog šylant orams į gatves vis dažniau išvažiuoja ir paspirtukininkai. Įvykiai su jais jau fiksuojami, bet automatizuotai jų atrinkti nėra galimybių, tad policijos pateikti duomenys gali būti ne visiškai tikslūs.

„Peržiūrėjus policijos registruojamų įvykių registrą nuo vasario 1 d. iki balandžio 3 d. buvo gauta 30 pranešimų, kuriuose minimas paspirtukas. Juos peržiūrėję matome, kad nukentėjo 7 paspirtukininkai, tai pat viena mergina, kurią kliudė paspirtukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas