Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigai ir populiarumas nuo vairavimo išgėrus pasekmių neapsaugo

Prabangūs įžymybių automobiliai savo įkaušusius vairuotojus gabena ten pat, kur ir paprastų mirtingųjų transporto priemonės – į teismus, ligonines, didelius nemalonumus arba… paskutinę kelionę. Pateiksime keletą pasakojimų, su kurių žymiais ir turtingais herojais, ko gero, nekyla noras apsikeisti vietomis.

1. Prieš dvejus metus avarijoje žuvęs „Jackass“ narys Ryanas Dunnas policijos teigimu, smarkiai viršijo greitį. Kartu žuvo ir keleivis Zachary Hartwellas. Policijai atvykus į įvykio vietą netoli aktoriaus ir TV laidų vedėjo namų Pensilvanijoje (JAV), R.Dunnui priklausantis 2007 metais pagamintas „Porsche 911 GT3“ skendėjo liepsnose.

Nors policijos ataskaitose avarijos priežastimi įvardytas greičio viršijimas, tačiau vos prieš kelias valandas iki avarijos aktorius socialiniuose tinkluose talpino vakarėlio nuotraukas, kuriuose jis pats užfiksuotas geriantis alkoholį. 

2. Pavasarį  JAV teismas aktorei Lindsay Lohan už  vairavimą išgėrus vietoje įkalinimo skyrė pusantrų metų psichoterapijos kursą ir vieną mėnesį pataisos darbų. 27 metų aktorė tris mėnesius praleido reabilitacijos centre, o pusantrų metų bus priverstinai gydoma  narkologijos klinikoje, iš kurios negalės niekur išeiti. Ji buvo suimta kai bandydama pastatyti savo „Porsche Cayenne“ netoli  Mahatano Dream viešbučio automobiliu užkliudė pėstįjį.  Tai ne pirmasis aktorės suėmimas ir įkalinimas už vairavimą apsvaigus.

Lyg šeimai būtų per mažai nemalonumų, penkiasdešimtmetė Lindsay motina Dina Lohan šį rugsėjį buvo sustabdyta už vairavimą viršijus greitį. Jaunos žvaigždės motina „įpūtė“ į alkotesterį dvi promiles ir buvo suimta už vairavimą išgėrus. Kai teismas spalio pabaigoje iš jos atėmė teisę vairuoti, Dina Lohan pareiškė, kad vairuoti išgėrus ir viršyti greitįją privertė… per didelis žiniasklaidos dėmesys!

3. Roko žvaigždė George’as Michaelas buvo triskart suimtas ir nuteistas dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio arba narkotikų arba jų  mišinio, sudaužė mažiausiai tris savo automobilius ir galiausiai šią vasarą sėdėdamas keleivio sėdynėje iškrito iš greitkeliu daugiau nei 100 km/val. važiuojančio „Range Rover“ mėgindamas uždaryti neužtrenktas dureles. Belieka tik palinkėti ateityje būti gerokai atsargesniu.  

4. Šių metų pavasarį pasitvirtinus policijos pareigūnų įtarimams dėl vairavimo išgėrus buvo suimtas talentų agentas Jamesas Tothas ir jo automobilio keleivė – kiek įkaušusi Oscaro laureatė Reese Witherspoon. Pastaroji mėgindama apsaugoti savo sutuoktinį nuo policininkų surengė tikrą spektaklį – pradžioje suabejojo, ar automobilį sustabdę policininkai yra tikri, vėliau pagrasino, kad šie nežino su kuo turintys reikalų, galiausiai, išlipusi iš automobilio, kai jai buvo liepta sėsti vidun pareiškė esanti JAV pilietė ir turinti teisę vaikščioti savo šalies žeme.

Įvykis baigėsi teisme, kuris Jamesui Tothui pripažinus savo kaltę skyrė viešųjų darbų,privalomus kursus apie alkoholio žalą ir išbandymo laikotarpį, o pati aktorė sumokėjo baudą už nepaklusimą policijai ir viešai gailėjosi dėl savo poelgio.

5. Michaelas Madsenas, filmo „Nužudyti Bilą“ žvaigždė, pernai buvo suimtas dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio kai pareigūnai pastebėjo jį netvarkingai vairuojantį Ramiojo vandenyno pakrantės plentu Los Andželo priemiestyje Malibu. M.Madseno kraujyje alkoholio kiekis siekė 2 promiles ir daugiau nei dvigubai viršijo Kalifornijos valstijoje leistiną ribą – 0,8 promilės.  54 metų aktorius buvo uždarytas areštinėje, vėliau paleistas už užstatą ir išvežtas į ligoninę dėl į gripą panašaus  negalavimo, nors vėliau paaiškėjo, kad sveikatos problemų priežastis vis dėl to buvo baltasis vynas.

Šių metų sausį aktoriui, kuris nusprendė nevykdyti teismo skirtų sankcijų – lankytis anoniminių alkoholikų susirinkimuose – teismas sugriežtino nutartį ir skyrė bent 30 d. privalomo gydymosi nuo alkoholizmo be teisės išeiti iš gydymo įstaigos. Beje į šį teismo posėdį, kurio metu teisėjas pareiškė, kad aktoriui būtina labai rimta pagalba dėl alkoholizmo, M.Madsenas atvyko su didžiule mėlyne po akimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai