Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmieji pokyčiai vienoje iš siaurintų Vilniaus gatvių: grįžtama prie buvusio pločio

Pradėjus darbus ties Vilniaus T.Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankirta šioje vietoje prie prekybos centro „Panorama“ spūstys nusidriekia ir vidurdienį. Vilniaus miesto savivaldybė balandžio vidury aiškino, kad pokyčiai vyksta dėl tiesiamo dviračių tako. Tačiau vairuotojai piktinosi, kad važiuojamoji gatvės dalis susiaurėjo. Pasikeitus savivaldybės vadovams naujai sudėti borteliai jau šalinami.
Remontuojama Saltoniškių ir Narbuto gatvių sankryža
Remontuojama Saltoniškių ir Narbuto gatvių sankryža / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau naujienų apie eismą – rubrikoje Gazas.lt

Kaip 15min jau rašė, Saltoniškių gatvei yra parengtas projektas, pagal kurį ši judri gatvė nuo sankryžos su T.Narbuto gatve Žvėryno link taptų siauresnė, joje būtų pasodinta krūmų ir medžių, atsirastų erdvės dviratininkams ir pėstiesiems.

Piktinosi spūstimis

Kaip kovo pabaigoje teigė 15min skaitytojas Kęstas G., šis pokytis bent jau jam atrodo nelabai logiškas: „Pradėta siaurinti Saltoniškių gatvė. Oficialiose projekto išvadose rašoma, kad įgyvendinus projektą „eismo kokybės lygis vakarinio piko metu pablogintas, nuo B (14 sek.) iki D (34 sek.)“, tačiau į tai neatsižvelgiama.“

Tuo metu ties sankryža jau buvo prasidėję darbai, tad vairuotojai jautė nepatogumų, tačiau savivaldybė užtikrino, jog tai tai nėra Saltoniškių gatvės pokytis, o tik dviračių ir pėsčiųjų tako palei T.Narbuto gatvę tiesimo darbai.

Plačiau skaitykite čia: Vilniaus Saltoniškių gatvės siaurinimo projektas parengtas: ar jis jau pradėtas vykdyti?

Balandžio vidury pasipiktinimo balsai sustiprėjo. „Dėl Saltoniškių g. siaurinimo siaubingai sulėtėjo eismas, tapo neaiškus juostų skaičius bei kryptys“, – tuomet piktinosi vilnietė Irena.

O buvęs ministras, Vilniaus tarybos narys Algis Čaplikas apie situaciją pasisakė taip: „Pavyzdys, kai valdžia susipyksta su protu. Buvo pralaidi sankryža. Įrengiamos pėsčiųjų, kurių nėra ir nebus, salelės. Dabar tik kamštis.“

Plačiau: T.Narbuto gatvės rekonstrukcija kaitina aistras: Vilniaus savivaldybė paaiškino, kas vyksta.

Grįžtama prie seno vaizdo

Praėjus kelioms savaitėms naujai pakloti kelio bortai jau šalinami.

Naujasis Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigia, kad nuspręsta atsižvelgti į gyventojų nuomonę dėl spūsčių.

„Girdėdami gyventojų nuogąstavimus dėl kamščių susidarymo Saltoniškių gatvėje, priėmėme sprendimą atstatyti gatvės plotį į buvusį.

Pagal ankstesnius projekto pakeitimus, šaligatvio ir žaliųjų juostų plotas buvo išplėstas eismo juostų skaičiaus sąskaita, tačiau jau dabar matome, kad sprendinio naudos neatsveria sukuriamų problemų.

Girdėdami gyventojų nuogąstavimus dėl kamščių susidarymo Saltoniškių gatvėje, priėmėme sprendimą atstatyti gatvės plotį į buvusį.

Iš naujai suplanuotų gatvės elementų sankryžos dalyje įrengiama tik saugumo salelė – kadangi Saltoniškių gatvę kirs dviračių ir pėsčiųjų takas, o tokio pločio gatvę kirsti pavojinga, saugumo salelė reikalinga vadovaujantis teisės aktais. Saugumo salelės pėsčiųjų ir dviratininkų saugumui užtikrinti taip pat bus įrengtos prie „Pedagoginio“ žiedo pėsčiųjų perėjų“, – savo komentare apie situaciją teigia meras.

Interviu 15min V.Benkunskas praėjusią savaitę sakė, kad naujų projektų, kurie paliestų inžinerinių tinklų pertvarkas, gatvių pločius, pėsčiųjų ir dviratininkų takų įrengimą ten, kur tam reikia siaurinti važiuojamąją kelio dalį, pradėta nebus.

VIDEO: V.Benkunskas – apie poreikį asfaltuoti gatves ir ką per langus matys NATO susitikimo svečiai liepą

„Mano pozicija yra tokia, kad miestas dabar turi investuoti tiek pinigus, tiek žmogiškuosius išteklius į prastos būklės gatvių tvarkymą. Jų mes turime labai daug, tą vilniečiai kasdien mato važinėdami savo automobiliais po miestą.

(...) Tai, kas pradėta nuo rudens, natūralu, bus baigiama, nes sustabdyti ir iš teisinės pusės nelabai įmanoma. Nebent matysime, kad suprojektuota netinkamai, nepaisyta saugumo aspektų, ką iškėlė ir specialiosios tarnybos, ten bus pakeista, bet tokių humanizavimo projektų, nuo nulio pradėtų, artimiausiais metais nebus“, – kalbėjo meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas