Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija šimtus vairuotojų nubaudė už tai, kad vairuodami rankas laikė ne ten, kur derėtų

Nuo vasario 20 d. šalies keliuose policija vykdo itin intensyviai tikrina, ar vairuotojai prie vairo naudojasi mobiliojo ryšio priemonėmis. Pareigūnai atkreipia dėmesį į kone priklausomybe tapusius, neretai pavojų saugiam eismui keliančius vairuotojų Kelių eismo taisyklių pažeidimus, kai vairuotojai rankose laiko telefoną. Ir ne tik kalbėdami, bet ir rašydami trumpąsias žinutes arba naršydami internete.
Piktas vairuotojas
Piktas vairuotojas / 123RF nuotr.

Per penkias sustiprintos kontrolės dienas pareigūnai nustatė daugiau kaip pusę tūkstančio atvejų, kuomet vairuodami, vairuotojai naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, laikydami aparatus rankose. Pažeidimams išaiškinti buvo naudojamos įvairios viešos ir neviešos kontrolės priemonės – įvairi įranga ir technika. Piniginės baudos buvo paskirtos 513 vairuotojų, keletas vairuotojų neteko teisės vairuoti.

Tokio pobūdžio sustiprintos kontrolės priemonės vyks iki šio mėnesio pabaigos ir bus kartojamos kiekvieną mėnesį. Apie panašias sustiprintos kontrolės priemones policija ne visuomet informuos iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento