Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradurtos padangos klijavimas kelyje – nerekomenduojama, tačiau kartais neišvengiama

Jeigu važiuojant kelyje prakiuro padanga, turite kelis pasirinkimus. Galite kviesti avarinę pagalbą; pasikeisti ratą į atsarginį; arba susiklijuoti padangą patys. Kaip tai tinkamai atlikti?

Norint suklijuoti prakiurusią padangą, reikia dviejų dalykų. Orą pučiančio kompresoriaus ir specialių klijų padangos lopymui.

Dažniausiai ant kompresoriaus būna nurodyta instrukcija, kaip užklijuoti padangą. Iš tikro, šis veiksmas atliekamas labai paprastai, tačiau kaip sako įmonės „Fakto Auto“ mechanikas Evaldas Jucius, jeigu įmanoma kita išeitis, geriau neklijuoti.

Anot jo, vėliau reikia labai ilgai ir nuobodžiai plauti padangos vidų, taip pat kompresorių. Beje, važiuoti tokia padanga galima tik iki 80 km/val greičiu. Prie kompresoriaus visada būna pridėtas lipdukas, kurį reikia užsiklijuoti ant vairo. Tokiu būdu vairuotojas niekad nepamirš, kad privalo važiuoti lėčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Verta žinoti kiekvienam: pradurto rato keitimo ABC

Specialistas tikina, kad šis būdas pagelbės tik tada, jeigu į ratą pataikė smailas daiktas – vinis, varžtas ir pan. Jeigu į ratą susmigo didelis daiktas, ar padangą įplėšėte, klijavimas nebepadės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai