Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę šalies keliuose užgeso 3 piliečių gyvybės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, lapkričio 4-10 dienomis (penktadienį – ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 80 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai (visi jie – vyrai): 2 automobilių vairuotojai ir 1 pėsčiasis.
Žvakės
Žvakės / Fotolia nuotr.

Policija taip pat informuoja, kad per savaitę keliuose buvo sužeistas 91 žmogus, iš kurių 8 nepilnamečiai. Daugiausiai įvykiuose nukentėjo vairuotojai – 37 ir pėsčiųjų – 28, taip pat nukentėjo 22 keleiviai ir 4 dviračių vairuotojai.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 12 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 8 mažiau, sužeista 26 daugiau.

Šiais metais (iki lapkričio 11 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 158 žmonės, t. y. 40 (arba 20,2 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 59 ir pėsčiųjų – 53, iš jų 37 žuvo tamsiuoju paros metu. Tarp žuvusiųjų – 121 vyras ir 7 nepilnamečiai.

Per šią savaitę šalies keliuose užfiksuoti 3605 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Policijos pareigūnams įkliuvo 241 neblaivus vairuotojas, iš kurių 88 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 1 vadeliotojas.

Nustatyta 10 pavojingo (chuliganiško) vairavimo atvejų, 271 saugos diržų nenaudojimo atvejis, 294 atvejai, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, taip pat 338 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 455 nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Lietuvos policija primena, kad prasidėjus žiemos sezonui, visi eismo dalyviai būtų itin pastabūs ir gerbtų vieni kitus. Vairuotojams primenama, kad eismo sąlygos dažnai būna pablogėjusios dėl nusistovėjusios neigiamos temperatūroms, o pėsčiųjų prašoma visą laiką su savimi nešiotis atšvaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai