Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Lipeikis apie vasarines padangas: „Siūlau rinktis kainą ir kokybę, o ne garsų pavadinimą ar testų rezultatus“

Vasarinių padangų sezonas jau čia pat, tad prie automobilių padangas montuojančių dirbtuvių jau nusidriekė eilės. Vieni ten vežasi ant ratlankių sumontuotas vasarines padangas, kiti prašo padangas permontuoti, treti vasarines padangas dar tik ruošiasi pirkti. Yra ir tokių, kurie pasiryžę visą vasaros sezoną važinėti žieminėmis padangomis.

Apie vasaros sezono padangų naujienas bei vairuotojų pasirinkimus papasakoti sutiko įmonės „Egzotika“ vadovas ir savininkas, praeityje garsus ralio lenktynininkas Rokas Lipeikis.

– Rokai, ar prekyba padangomis ir padangų montavimas jau įsibėgėjo?

– Prekyba tikrai įsibėgėja. Šios dienos – pirmosios, kai patys nekantriausieji jau pradeda keisti padangas, nors įstatymas reikalauja važinėti iki balandžio pirmos dienos. Kaip matėte, servisas pilnas. Eilė užrašyta visai dienai. Papildomai galėtume tik kelis klientus priimti.

– Į kokias vasarines padangas šiemet dairosi vairuotojai?

– Pastebime, kad pirkėjai įgyja daugiau patirties, darosi vis labiau racionalesni. Perka ne testų rezultatus, garsų pavadinimą ar etiketės reikšmes, kaip anksčiau, bet į produktus gilinasi daugiau. Pastebime, kad žmonės renkasi kainos ir kokybės santykį. Populiaresnė tampa vidutinė klasė, tokių gamintojų kaip „CooperTires“, „Roadstone“ padangos. Jų parduodame žymiai daugiau nei ankstesniais metais, nors sezonas šiemet ir vėluoja.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje

– Kiek vidutiniškai klientas skiria vienam padangų komplektui?

– Vidutiniškai pasakyti negalime, nes skiriasi padangų dydžiai. Keturiolikos colių normali padanga kainuoja apie 35 eurus, šešiolikos colių „Roadstone“ galime nupirkti ir už 42 eurus.

Šiemet pati džiugiausia žinia vartotojams yra ta, kad mums pavyko beveik su visais mūsų atstovaujamais gamintojais susitarti dėl mūsų rinkai geresnių kainų. Užsakėme didelius kiekius ir gavome dideles nuolaidas. Tai turbūt geriausia žinia pirkėjams, nes pinigų pertekliumi šiuo metu turbūt niekas nesiskundžia.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje

– Ar yra kažkokių sezono naujienų ar modelių, kurie aktualūs mūsų rinkai?

– Savo prekybos taškuose mes turime daugiau kaip 50 naujų modelių. Tradiciškai iš gamintojų surenkame visas naujienas. Taip pat turime visas savo atstovaujamų gamintojų naujienas. Manau, kad populiariausia naujiena bus „RoadStone“ gamintojo padanga „Eurovis Sport 04“.

Ji labai gerai įvertinta ant šlapios dangos. Taip pat Lietuvoje populiarėja amerikiečių gamintojo „CooperTires“ padangos. Tai aukštos klasės padangos, kurias, dėl palankaus dolerio kurso, galime pasiūlyti labai patraukliomis kainomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje

– Taip pat turite ką pasiūlyti ir tiems, kurie važiuoja ne tik keliais, bet ir bekele?

– Turime padangų visiems vairuotojams pagal jų poreikį. Ir netgi galime pasiūlyti ne po vieną variantą. Šiuo metu rinkoje yra madinga turėti šviežią vieno gamintojo ir vieno pavadinimo padangą ir šaukti, kad ji yra geriausia. Mes netgi turime bekelei skirtų padangų, tų pačių matmenų, iki dešimt skirtingų pavadinimų.

Būtent dėl to mes galime parinkti tinkamas padangas žmogui tiek užsiimančiam profesionalia bekele varžybose, tiek įsivaizduojančiam tas padangas kasdienėje veikloje, pramogose, medžioklėje ar žvejyboje.

– Ką patartumėte žmogui, vis dar neturinčiam padangų? Kur ieškoti informacijos apie padangas? Forumuose, internete, klausti draugų, ar tiesiog apsilankyti parduotuvėje?

– Patarčiau apsilankyti parduotuvėje ir pasikonsultuoti su specialistu, gauti kelis siūlomus variantus ir tuomet priimti sprendimą, kas jums geriausia. Neapsistokite ties vienu variantu, nesusiformuokite išankstinės nuomonės. Forumuose irgi dažnai palaikomos diskusijos prisidengiant slapyvardžiais ir giriant savo parduodamus produktus. Tiesiog vadovaukitės savo galva.

Be to, yra internetas, kur galite pasidomėti padangomis. Tačiau neverta aklai pasitikėti lyginamaisiais testais, nes šiemet išlindo eilinis skandalas. Gamintojas „Nokian“ įtariamas, kad dešimt metų užsiiminėjo machinacijomis ir testams tiekė specialiai bandymams pagamintas padangas. Tokių skandalų per savo patirtį aš esu girdėjęs ne vieną.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Egzotikos“ parduotuvėje

– Ką galite patarti tiems žmonėms, kurie visus metus važinėja žieminėmis, universaliomis padangomis?

– Čia jau kiekvienas renkasi individualiai, pagal savo poreikį. Šiaip bendra taisyklė yra vasarai – vasarinė, žiemai – žieminė padanga. Taip važiuoti būtų saugiausia. Tačiau yra vairuotojų, kurie turi individualius poreikius ir savo nuostatas. Mes jiems taip pat turime ką pasiūlyti.

Realiai, sutaupymo atžvilgiu, kažko sutaupoma nėra, nes vasarą naudojama žieminė padanga yra mažiau ekonomiška negu vasarinė, ypač karštu oru prastesnės jos stabdymo, valdymo savybės. Esant karštam orui reikėtų važiuoti lėčiau ir keisti važiavimo stilių, nes padanga yra linkusi kaisti.

Tiems, kas renkasi vienu padangų komplektu važiuoti visus metus, siūlyčiau rinktis ne universalias padangas, kurios yra gaminamos ne mūsų, o Prancūzijos ar Vokietijos rinkai, bet rinktis tikrai kieto mišinio žiemines padangas. Su jomis gana saugiai, ne sportiniu režimu galima važiuoti ir vasarą, taip pat jos gana saugios ir žiemą. Aišku, reikėtų vengti plikledžio ir keisti savo vairavimo įpročius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai