Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rėkyvos link pastatytas dar vienas šviesoforas – laikinai atidarytas kelias pradėjo čiuožti į griovį?

Jau kelinta savaitė Šiaulių Bačiūnų gatvėje vyksta kelio remonto darbai. Ir taip siauroje gatvėje palikta tik viena eismo juosta. Nemažai laiko tenka praleisti prie šviesoforo, net jei nėra piko metas. Neseniai žmonėms buvo leista išvengti tokio delsimo – atidarytas eismas Žiogų gatve. Dabar ir čia jau darosi spūstys, pastatytas laikinas šviesoforas.
Kelias į Rėkyvą
Kelias į Rėkyvą / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Kelias iš Šiaulių į Rėkyvą automobiliu yra vienas. Labiausiai nuo miesto centro nutolęs rajonas yra įsikūręs už kolektyvinių sodų masyvo ir dunkso kitoje Rėkyvos ežero pusėje.

Yra dar vienas kelias, kurį žinojo tik žvejai, spanguoliautojai, įsimylėjusios porelės ir piktybiniai šiukšlintojai – per Žiogų gatvę.

Ten nuo seno yra tvirtas žvyrkelis, o besiplečiantis gyvenamųjų namų rajonas jau beveik siekia paskutinį šios gatvės posūkį.

Prieš porą savaičių čia dar stovėjo eismą draudžiantys ženklai, tačiau dabar jie nuimti, nes įprasta kelionė Bačiūnų gatve nuo dešimties minučių pailgėjo iki valandos į vieną pusę.

Tiesa, kelionę Žiogų gatve dar reikėjo išsikovoti. Kurį laiką pareigūnai gaudė vairuotojus, sukančius per šį žvyrkelį. Netrukus miesto valdžia atlyžo ir draudžiančius ženklus pašalino.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kelias į Rėkyvą
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kelias į Rėkyvą

Šiuo metu net ir ne piko metu patekti iš Šiaulių į Rėkyvą yra problematiška. Bačiūnų gatvėje spūstys žymiai didesnės nei Žiogų gatvėje, tačiau. Dėl remontų vienu metu yra nemaža transporto sankaupa Pramonės ir Vyturių gatvėse.

Važiuojant nuo Rėkyvos pusės pasukti į Žiogų gatvę kartais tiesiog neturėsite galimybės – degant raudonam šviesoforo signalui šioje gatvėje telpa vos vienas automobilis, kuriam tenka sustoti ties dviračių takeliu. Tokiu atveju tenka riedėti dar kelis šimtus metrų iki didžiosios spūsties netoli posūkio į Šilėnus.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kelias į Rėkyvą
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Kelias į Rėkyvą

Šiaulių miesto savivaldybės administracija suskubo pasiaiškinti, kad dėl nepakankamo Žiogų gatvės pagrindo bei suintensyvėjusio eismo ir apkrovų sparčiai blogėja gatvės būklė – šlaitas slenka į siaurą upelį, į paviršių kyla juodžemis, formuojasi slidus ir klampus paviršius.

Teigiama, kad dviejų mašinų prasilenkimui ties kolektyviniais sodais vietos nepakanka arba prasilenkimas tampa nesaugus.

Savivaldybė pranešė, kad problema bus sprendžiama, tačiau kurį laiką reikės riboti eismą Žiogų gatve. Čia leidžiama važiuoti automobiliams iki 3,5 tonos ir primygtinai rekomenduojama neviršyti greičio ribojimų.

Žadama, kad be šviesoforo iki 2018 m. lapkričio 15 d. planuojama įrengti atitvarus nuo griovio pusės ties sodų bendrija. Bus vykdoma nuolatinė priežiūra (lyginimas, šlaitų nuslinkusiose vietose atstatymas, medžiagų (skaldos) pagal poreikį papildymas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento