Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugiausiu Panevėžio apskrities vairuotoju tapo biržietis Vidmantas Kupčinskas

Šeštadienį Panevėžyje įvyko jau penktą kartą trijų partnerių – Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ ir VšĮ Panevėžio darbo rinkos mokymo centro organizuojamas saugaus eismo konkursas „Panevėžio apskrities saugiausias vairuotojas“. Jis skirtas Policijos – angelų sargų dienai paminėti, prasidėjo rugpjūčio 10 dieną. Dalyvauti galėjo tik asmenys, įgiję teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones.
Konkurso akimirka
Konkurso akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vadovaujantis konkurso nuostatais, išrinkti geriausiai teorines užduotis išsprendę vairuotojai (iš jų net 8 moterys). Šie dalyviai spalio 1 dieną atvyko į Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodromą.

2-ajame etape jie sprendė Kelių eismo taisyklių bilietus. Beje, šiais metais bilietai buvo visiems dalyviams vienodi. Dalyvių žinios atitinkamai įvertintos balais: mažiausiai klaidų padaręs dalyvis įvertintas 1 balu, o daugiausia – 20. Kaip jau įprasta, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ saugaus eismo inžinieriai Tomas Žagūnis ir Tadas Braždžionis paguodos dovanas įteikė į 3-iąjį etapą nepatekusiems dalyviams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka

Į 3-iąjį etapą pateko 10 mažiausiai balų surinkusių dalyvių, iš jų 3 moterys. Šį etapą organizavo VšĮ Panevėžio darbo rinkos mokymo centro darbuotojai. Praktinio važiavimo rungtis organizavo išradingasis Vytautas Šakėnas.

Praktinei užduočiai automobilis buvo paruoštas neįprastai: uždengtas spidometras ir užpakalinis stiklas. Vairuotojai, manevruodami atbuline eiga (šiais metais tokiu būdu važiuoti reikėjo ne vieną kartą), privalėjo naudotis tik šoniniais galinio vaizdo veidrodėliais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka

Vairuotojai, nematydami spidometro, turėjo kuo tiksliau pasirinkti 30 km/val. važiavimo greitį, nes užfiksuoto važiavimo greičio skirtumas buvo vertinamas 1 baudos sekunde. Kiekviena klaida vertinta 5 baudos sekundėmis. Neatlikus vienos užduoties, pridėta 10 baudos sekundžių, o neatlikęs dviejų užduočių dalyvis diskvalifikuotas.

Rungtyje vairuotojai įrodė, kad moka saugiai valdyti automobilį „slidžiame“ kelyje.

VIDEO: Saugiausio Panevėžio apskrities vairuotojo konkursas

3-iajame etape geriausiai pasisekė Vidmantui Kupčinskui, Egidijui Gončauskui ir Mindaugui Valatkevičiui. Panevėžio darbo rinkos mokymo centro direktorius Valentinas Masilionis buvo dosnus geriausiems paskutinio etapo dalyviams įteikė čekius VšĮ Panevėžio darbo rinkos mokymo centre teikiamoms paslaugoms.

Suskaičiavus 2-ojo ir 3-iojo etapo rezultatus, paaiškėjo, kad nugalėtoju tapo daugkartinis šio konkurso dalyvis Vidmantas Kupčinskas. Jam įteikta padėka, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ padovanojo vertingą prizą – 250 eurų čekį padangų komplektui „Egzotika“ parduotuvėje įsigyti.

Antrąją vietą laimėjo, taip pat ne naujokas šiame konkurse Egidijus Gončauskas – jam įteikta veiksmo kamera ir diplomas. Trečiosios vietos laimėtoju tapo Mindaugas Valatkevičius, iš penkių vykusių konkursų nedalyvavęs tik viename. Jam – diplomas ir automobilinė navigacija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka

Saugiausia Panevėžio apskrities vairuotoja išrinkta Biržų rajono gyventoja Žyginta Žolnerukienė.

Beje, nugalėtoja moterų grupės konkurse dalyvavo jau antrą kartą, todėl automobilio vairavimas slidžioje trasoje nebuvo netikėtas. Ji aplenkė savo mamą Alvydą Kupčinskienę ir trečiąją dalyvę Jūratę Kairienę.

Saugaus eismo konkurso „Panevėžio apskrities saugiausias vairuotojas“ nugalėtojams vertingas dovanas ir paguodos prizus dalyviams, kuriems pritrūko šiek tiek sėkmės, įsteigė VĮ „Panevėžio regino keliai“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Konkurso akimirka

Visų partnerių, organizavusių šį konkursą, tikslas – mažinti žuvusių ir sužeistų žmonių šalies keliuose, siekti, kad vairuotojai domėtųsi naujais teisės aktais, tobulintų ne tik teorines žinias, bet ir praktinius vairavimo įgūdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai